Atgriežoties no Latvijas, Igaunijas militārā tehnika uz 3 dienām okupē autoceļus

© Estonian Defence ForcesБронемашина ВС в Эстонии
Бронемашина ВС в Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atgriežoties no mācībām Teraskilp, militārās tehnikas kolonnas izbrauks pa koplietošanas ceļiem; uz laiku tiks slēgta kustība pa Papinīdu tilta.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. No 31. oktobra līdz 2. novembrim no mācībām Teraskilp ("Tērauda vairogs") Igaunijā no Latvijas atgriezīsies Igaunijas Aizsardzības spēku militārās tehnikas kolonnas, raksta Err.ee. To maršruts būs Ikla-Pērnava-Tiri-Paide-Tapa.

Šī iemesla dēļ satiksme uz Papinīdu tilta (Pērnava) būs ierobežota. Tehnika izbrauks pa Igaunijas dienvidrietumu autoceļiem un caur Pērnavu. Kolonnas pavadīs militārā policija.

Танк Т-80 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Viņi ir tik stipri, kā vēl nekad": NATO novērtēja Krievijas armijas spēku

Aizsardzības spēku preses dienestā atzīmēja, ka militārās tehnikas ātrums nav liels, tādēļ ir iespējami apgrūtinājumi citiem satiksmes dalībniekiem. Iestāde atvainojas iedzīvotājiem par iespējamajām neērtībām.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Lielbritānija piegādājusi Latvijai pēdējo bruņumašīnu partiju, par kurām līgums tika noslēgts jau 2014. gadā, savukārt visas 123 mašīnas bija jāpiegādā līdz 2020. gada aprīlim.

Tāpat ir gaidāma vēl viena bruņumašīnu partija 2019. gada līguma ietvaros.

BTR iegāde izmaksāja Latvijas budžetam 250 miljonus eiro, taču pašai tehnikai tika iztērēti 40 miljoni. Pārējie līdzekļi tika piešķirti infrastruktūrai, personāla apmācībām, munīcijai un kaujas tehnikas apkalpošanai.

Ziņu lente
0