ASV uzbrukuma droni pie Krievijas robežām. MQ-9 Reaper dislocēs Igaunijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izlūkošanas un uzbrukuma bezpilota lidaparāti pārceļas no Polijas uz Igauniju, Emari aviācijas bāzi, kas jau sen pārvērsta par ASV Gaisa spēku pastāvīgo treniņu centru.

Pirms neilga laika viens no Igaunijas Aizsardzības spēku vadītājiem dzejiskas iedvesmas uzliesmojumā rakstīja, ka NATO lidmašīnas atnesušas viņa valstij "brīvības skaņu", raksta radio Sputnik Igaunija autors Nikolajs Nikolajevs.

Kāpēc brīvība brašajam kareivim prātā saistās ar kara lidmašīnas dzinēja dārdiem? Tas varētu piesaistīt atbilstošas kvalifikācijas speciālistu uzmanību. Mēs par to galvu nelauzīsim, uztversim kā atbilstošas anamnēzes elementu. Vienīgi jāņem vērā, ka Baltijas valsts politiskās elites aprindās acumirklī mostas prieks, kaut kur atskanot: "ASV, NATO, GKS, tanki!" vai kaut kas tādā pašā garā. Skan kā īsti burvju vārdi vai apburtā stabulīte – paklausot tiem, visa Igaunijas valdošā klase sāk ritmiskas kustības un sajūsmas pilnu piedziedājumu rituālajā dejā: "ASV, NATO, GKS, tanki!"

Разгрузка и каска солдата США - Sputnik Latvija
Igaunijā atrasta slepena ASV speciālo uzdevumu vienības bāze

Pavisam nesen parādījās jauns iegansts rituālajiem dančiem – ASV Gaisa spēku vadība pieņēma lēmumu, ka no šī brīža uzbrukuma bezpilota lidaparāti MQ-9 Reaper dislocētie Igaunijā. Tos nogādās kopā ar personālu un iekārtām no Polijas. MQ-9 Reaper ir daudzfunkciju tālvadības bezpilota lidaparāts – paredzēts mērķu likvidācijai un izlūkošanas datu savākšanai. Ziņa vēl nebija ne lāgā parādījusies, kad Igaunijas GKS komandieris Rauno Sirks steidza paziņot: "Ar prieku sveicam savus sabiedrotos Emari. Droni ir aktuāla tēma mūsdienu pasaulē, un to ieviešana aviācijas kultūrā liek jaunu fundamentu."

Aviobāze Emari jau sen pārvērsta par ASV Gaisa spēku pastāvīgo treniņu centru. Tās attīstībai un apkalpošanai no ASV budžeta ik gadus tiek piešķirti miljoniem dolāru. Tas viss notiek saskaņā ar tā saucamo "Vienošanos par investīcijām", kas noslēgta starp ASV un Igaunijas Republiku. Tā paredz, ka amerikāņu karavīri var būvēt un uzlabot militāros objektus personāla izmitināšanai, apmācībai, tehnikas apkalpošanai, vienību formēšanai un izvēršanai, kā arī citiem pasākumiem.

Minēto objektu skaits ir visai liels, tas neaprobežojas ar vienu vien aviobāzi, to starpā ir arī Tapas centrālais poligons un armijas pilsētiņa. Turpmāk objektu skaits var pieaugt. Viss ir atkarīgs tikai no amerikāņu vēlmēm un vajadzībām. Atkārtošu vēlreiz: viss ir atkarīgs tikai no amerikāņu vēlmēm un vajadzībām. Par Igaunijas vienkāršajiem iedzīvotājiem neviens vairs nedomā, viņu vēlmes un vajadzības nevienu neinteresē.
Ziņu lente
0