Igaunijas ĀM pastāstīja, ar kādiem noteikumiem ielaiž valstī Krievijas pilsoņus

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasГраница РФ и Эстонии, архивное фото
Граница РФ и Эстонии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas ĀM vadītājs Urmass Reinsalu izteica pieņēmumu, ka robežu atvēršana starp Igauniju un Krieviju tuvākajā laikā nenotiks.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Pagaidām ir grūti prognozēt Igaunijas un Krievijas robežas atvēšanas termiņus. Ja Eiropā koronavīrusa epidēmija sākusi iet mazumā, tad KF, tieši pretēji, šobrīd notiek inficēto skaita pieaugums, paziņoja Igaunijas ĀM vadītājs Urmass Reinsalu, vēsta ERR.

"Es būtu ļoti piesardzīgs ar solījumiem, ka tas (iespēja atvērt Igaunijas un Krievijas robežu – red.) varētu notikt tuvākajā nākotnē. Taču tas nenozīmē, ka preču tranzīts netiks turpināts. Kā arī personas ar pastāvīgās uzturēšanās atļaujām Igaunijā, kuras vēlas atbraukt uz šejieni no Krievijas, var to izdarīt," sacīja Reinsalu.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik nekādi Igaunijas likumi neierobežo pilsoņu braucienus uz Krieviju, taču pati KF ir slēgusi savu robežu.

"Ja paskatās uz Igaunijas likumdošanu, arī mūsu pilsoņi varētu apmeklēt Krieviju. Mēs to neesam nekādā veidā aizlieguši. Taču Krievijas Federācija, balstoties uz savu loģiku, pati sevi slēdza," piebilda Reinsalu.

Шереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F - Sputnik Latvija
Eksperts pastāstīja, kādas valstis pirmās atvērs robežas tūristiem

Viņš atgādināja, ka Igaunija pagaidām arī ir slēgta Krievijas pilsoņu iebraukšanai valstī.

Iepriekš Lietuvas iekšlietu ministrs Rita Tamašuniene paziņoja, ka Eiropas Savienība varētu atvērt iekšējās robežas maija vidū, ierobežojumi uz ārējām robežām ar Baltkrieviju un Krieviju saglabāsies vismaz līdz jūnijam.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri vienojās par Baltijas iekšējo robežu atvēršanu no 15. maija. Personām, kas ierodas Baltijā no citām valstīm, paliek spēkā divu nedēļu karantīna.

Ziņu lente
0