Eirodeputāts pārmet Lietuvas valdībai: tā pamet nāvei slimniekus

© REUTERS / Aly SongПутешественник в защитной маске на вокзале Уханя
Путешественник в защитной маске на вокзале Уханя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EP deputāts Viktors Uspasskihs atzīmēja, ka epidēmijas laikā ierēdņi aizmirsuši cilvēkus ar citām slimībām un tas noved pie ļoti bēdīgām sekām.

RĪGA, 3. maijs - Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Lietuvas, Darba partijas līderis Viktors Uspasskihs uzskata: koronavīrusa pandēmijas fonā valdība radījusi apstākļus, kuros cilvēki ar dažādām slimībām spiesti mirt – viņi nav inficējušies ar Covid-19.

Šis viedoklis publicēts politiķa oficiālajā vietnē.

Литовские пограничники - Sputnik Latvija
Baltijas valstis vienojušās koordinēt savas darbības cīņā ar Covid-19

Raksts adresēts Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam, premjerministram Saulim Skvernelim un veselības ministram Aurēlijam Verigam.

Uspasskihs atzīmēja, ka bijis spiests nākt klajā ar savu viedokli pēc viena skandaloza gadījuma, lai arī, pēc viņa domām, tādi Lietuvā tagad skaitāmi simtos.

Politiķis pastāstīja, ka Klaipēdā miris viņa paziņas ģimenes loceklis. Pacients nogādāts slimnīcā ar mikroinsultu, taču atbilstoša aprūpe viņam nav sniegta, līdz tika veikts Covid-19 tests. Tas aizņēmis aptuveni sešas stundas laikā, kad bija vajadzīga steidzama palīdzība. Uspasskihs norādīja: neviens par to neziņoja, neizteica līdzjūtību, iespējams pat, incidentu slēpa.

"Vai tas nozīmē, ka cilvēki, kuri mirst no koronavīrusa, pelnījuši līdzjūtību un līdzcietību, bet citi – ne, viņi var mirt simtiem vai pat tūkstošiem?" lauzīja galvu eirodeputāts.

Pēc viņa domām, ja Klaipēdā mirušajam cilvēkam būtu konstatēts koronavīruss, viņa ģimenei justu līdzi.

"Tas ir noziegums, un jūs esat šī nozieguma līdzzinātāji. Uz epidēmijas bāzes jūs esat radījuši iebiedēšanas sistēmu, kas "glābj" tikai Covid-19 pacientus un ignorē cilvēkus ar citām slimībām. Tas izskatās tā: ko vairāk ir ar koronavīrusu saslimušu cilvēku, jo labāk, jo var reklamēties, bet vēl labāk, ja no tā mirst vairāk cilvēku, tad var izveidot iebiedēšanas sistēmu un katrs solis būs attaisnots," apgalvo politiķis.

Денежные сбережения - Sputnik Latvija
Krīze var nogalināt vairāk cilvēku nekā Covid-19, uzskata Lietuvā

Uspasskihs atgādināja, ka cilvēki mirst nevis no tīra koronavīrusa, bet gan no komplikācijām pēc tā, taču visiem skaidro, ka cilvēki mirst koronavīrusa dēļ.

EP deputāts minēja "daiļrunīgu statistiku" par mirstību Lietuvā pēdējos mēnešos salīdzinājumā ar pērno gadu. Potlitiķis stāsta, ka 2020.gada janvārī miruši 3530 cilvēki (par 532 mazāk nekā 2019.gadā, kad miruši 4062 cilvēki). 2020.gada februārī miruši 3085 cilvēki, par 222 mazāk nekā 2019.gada februārī (3307 cilvēki).

"Taču līdz ar psihozes sākumu, karantīnas ieviešanu un attiecībā pret cilvēkiem ar citām slimībām noziedzīgas sistēmas ieviešanu, pareizāk sakot, atstāšanu viņus likteņa varā bez palīdzības, situācija ir radikāli mainījusies," atzīmēja EP deputāts.

Šī gada martā miris 3571 cilvēks (par 394 vairāk nekā 2019.gada martā), aprīlī – aptuveni 3612 cilvēki, par 330 vairāk nekā gadu iepriekš (3282 cilvēki).

Vienlaikus valstī fiksēti tikai 45 nāves gadījumi no koronavīrusa. Politiķis uzskata: acīmredzot, no sirds un asinsvadu slimībām, vēža un citām saslimšanām var iet bojā vairāk cilvēku nekā no Covid-19.

Politiķis uzsvēra, ka "neadekvātā psihoze" vērojama visā pasaulē un Lietuva nav varējusi palikt malā. Ja valstī nebūtu ieviesta karantīna un būtu kaut viens nāves gadījums, konservatori un sociāldemokrāti būtu "apēduši" valdošo vairākumu un būvējuši uz šī fakta priekšvēlēšanu kampaņu.

Uspasskihs atgādināja: Lietuva ieņem līdera vietu pašnāvību skaita ziņā, sirds un asinvadu slimību letālo iznākumu skaita ziņā, tāpēc valdībai nāktos veltīt īpašu uzmanību tam, lai cilvēki, kam vajadzīga palīdzība, nekbūtu pamesti likteņa ziņā pandēmijas laikā.

Politiķis ir pārliecināts, ka jāizveido komisija, kuras darbā būtu iesaistīti medicīnas eksperti – viņi varētu novērtēt Lietuvas valdības soļus Covid-19 fonā.

Jaunākie dati liecina, ka Lietuvā fiksēti vairāk nekā 1400 koronavīrusa infekcijas gadījumi, vairāk nekā 630 cilvēki izveseļojušies, vairāk nekā 45 ir miruši.

Ziņu lente
0