Mazākumtautību valodu mediji Baltijas valstīs saņems 227 tūkstošus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovРусскоязычные СМИ Латвии
Русскоязычные СМИ Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgo mediju finansējums Baltijas valstīs tiks palielināts, lai izstumtu no tiem KF mediju saturu.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Ziemeļvalstu Ministru padome piešķirs 227 tūkstošus eiro mediju attīstībai mazākumtautību valodās Baltijas valstīs, vēsta Stolitsa.

Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
Krievu valoda Latvijā ir populāra, paziņoja LTV programmu direktore

Programmas ietvaros tika saņemti 83 pieteikumi finansējuma piešķiršanai (33 no Lietuvas, 35 no Latvijas un 15 no Igaunijas). Atbalstu saņēma 29 projekti (10 no Lietuvas, 11 no Latvijas un 8 no Igaunijas).

"Programmas mērķis ir atbalstīt nacionālo mazākumtautību integrāciju vietējā sabiedrībā un nodrošināt visiem pilsoņiem iespēju aktīvi piedalīties politiskajos lēmumos un sabiedriskās diskusijās," sacīja Ziemeļvalstu Ministru padomes Igaunijas pārstāvniecības direktors Kristers Haglunds.

Pietiekties atbalsta piešķiršanai programmas ietvaros varēja izdevumi un neatkarīgie žurnālisti no Baltijas valstīm, kuru darbība ir vērsta uz valodu minoritātēm.

"Mediji nacionālo mazākumtautību valodās spēlē svarīgu lomu demokrātijas un integrācijas atbalstīšanā, un tai pat laikā dezinformācijas izplatīšanas novēršanā," piebilda Haglunds.

Ziemeļvalstu Ministru padome finansē krievvalodīgos medijus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kopš 2015. gada. Pērnā gada rudenī padomē paziņoja, ka krievvalodīgo mediju finansējums šajās valstīs tiks palielināts, lai uzveiktu "atkarību" no mediju satura no KF.

Ziņu lente
0