Lietuvā vīrietis bez sejas aizsargmaskas centās aizbēgt no policijas peldus

© AFP 2023 / Mohammed AbedХудожник с кошкой в маске в Газе
Художник с кошкой в маске в Газе  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti trīs reizes aizrādīja mežā staigājušajam pārkāpējam, un trešajā reizē viņš metās ūdenī.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Lietuvas iedzīvotājs tik ļoti nevēlējās valkāt masku, ka ielēca Nemunā, vēsta Sputnik Lietuva.

Kauņas apriņķa policijas priekšnieka pagaidu pienākumu izpildītājs Elans Jablonsks savā Facebook lapā pastāstīja, ka policisti, kuri svētdien patrulēja Panemunas mežā, pamanīja vīrieti bez sejas maskas.

Viņu brīdināja par pārkāpumu, un, kā raksta Jablonsks, likās, ka vīrietis ir sapratis prasības. Tomēr pēc kāda laika pārkāpēju ieraudzīja otro reizi un atkal brīdināja viņu. Taču arī ar to izrādījās par maz, jo pēcāk vīrieti pamanīja trešo reizi, un viņš joprojām bija bez sejas maskas.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
NA deputāts ieteica iedzīvotājiem nēsāt maskas un neaizmirsa iedzelt krieviem

Izteikt brīdinājumu viņam šoreiz neizdevās, jo viņš metās bēgt un pat kad viņam palūdza, neapstājās, ielēca Nemunā, aizpeldēja līdz tilta balstam un "nolēma tur palikt".

Rezultātā likumsargiem nācās izsaukt glābējus, lai nogādātu pārkāpēju krastā. Pēc tam "peldētāju" apskatīja mediķi, un pēcāk viņam nācās braukt kopā ar likumsargiem uz policijas iecirkni. Tagad 1979. gadā dzimušajam vīrietim nāksies skaidrot, kādēļ viņš staigāja bez maskas un kādēļ neizpildīja likumsargu prasības.

Lietuvā līdz 27. aprīlim ir spēkā karantīna, atrašanās sabiedriskās vietās bez maskas ir stingri aizliegta. Atsevišķiem valsts iedzīvotājiem šī prasība izraisa neadekvātu reakciju – piemēram, pagājušajā nedēļā vīrietis Viļņā piekāva veikala apsargu par atgādinājumu par nepieciešamību valkāt masku.

Kopumā republikā ir atklāti jau 1350 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, 298 cilvēki ir atveseļojušies, miruši 37.

Ziņu lente
0