Kopš karantīnas ieviešanas Lietuvā palielinājies vardarbības ģimenē gadījumu skaits

CC0 / pxhere / Насилие
Насилие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai izvairītos no koronavīrusa izplatības, kopš marta vidus Lietuvas varasiestādes ieviesa karantīnas režīmu, kurš jau divas reizes tika pagarināts. Šobrīd ierobežojumi ir spēkā līdz 27. aprīlim.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Pēc karantīnas izsludināšanas Lietuvā policija sāka saņemt arvien vairāk paziņojumu par vardarbību ģimenē, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Kauņas policijas preses dienestu.

Likumsargi atzīmē, ka pastāvīga atrašanās kopā ar ģimenes locekļiem rada spriedzi un, neapšaubāmi, ietekmē izmaiņas gan varmākas, gan potenciālā upura uzvedībā.

"Šajā periodā ir īpaši svarīgi ne tikai minimizēt apstākļus vardarbīgas uzvedības izpausmei, bet arī jāliek saprast visiem, kas grasās pastrādāt vardarbīgas darbības, ka vardarbība ir noziegums, un karantīna nemaina policijas darbību augstos standartus, atbildot uz paziņojumiem par vardarbību," paziņoja policijas ģenerālais komisārs Renāts Požela.

Pēc Poželas sacītā, karantīnas perioda laikā policija uzmanīgi izskata paziņojumus par vardarbību ģimenē un nekavējoties reaģē uz katru incidentu.

Мужчина с бейсбольной битой - Sputnik Latvija
Vardarbībai patīk klusums: Čakša pastāstīja par pašizolācijas sekām

Vardarbības upuru tiesību un tiesisko interešu aizsardzības nolūkos policija aktīvi sadarbojas ar Lietuvas Sieviešu tiesību asociāciju, kas apvieno specializētus palīdzības centrus un veic papildu pasākumus.

Cilvēkiem, kuri uzskata, ka var kļūt par vardarbības ģimenē upuriem, policija iesaka zvanīt policijas informācijas centram. Viņus informēs par specializēto palīdzības centru kontaktiem, kas atrodas vistuvāk viņu dzīvesvietai.

Tāpat likumsargi uzturēs sakarus ar cilvēkiem, kas ir cietuši no vardarbības ģimenē un dzīvo attālos lauku rajonos. Viņiem tiks sniegta informācija par aizsardzības pasākumiem un tiks doti padomi par citiem jautājumiem, kas ietilpst policijas kompetencē.

Ziņu lente
0