Gasparjans: rusofobijas vīruss Lietuvā ir spēcīgāks nekā Covid-19

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa epidēmijas apstākļos Lietuvas valdībai vajadzētu domāt par zaudējumiem, ko jau cietusi valsts, taču politiķi labprātāk dzīvo 1937.gada stilā: meklē spiegus, diversantus un kaitniekus, - tā taču ir vienkāršāk, norādīja politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Lietuvas Valsts drošības departamenta vadītājs Darjus Jaunišķis paziņoja, ka iestāde novērojot Krievijas mēģinājumus sēt paniku koronavīrusa epidēmijas apstākļos, turklāt saskatot Maskavas augošos centienus "dezinformēt" sabiedrību. Nekādus konkrētus piemērus vai pierādījumus savu vārdu pamatojumam specdienesta vadītājs neminēja.

Ne koronavīruss, ne recesija ekonomikā nav atbrīvojuši karstās galvas Lietuvā no galvenās kaites – rusofobijas, paziņoja politologs Armens Gasparjans sarunā ar Sputnik Lietuva, komentējot Lietuvas VDD vadītāja izteikumus. Viņš norāda, ka pat pandēmija Lietuvā ir mākslīgi saistīta ar Krieviju.

Камера заключения - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rusofobijas un spiegu mānijas upuris. Apsūdzība prasa "spiegam" 15 gadus cietumā

"Nevajag censties saistīt savas fobijas ar ļoti nopietnu problēmu. Tagadējai Lietuvas valdībai vajadzētu padomāt par zaudējumiem, ko valsts jau cietusi un vēl cietīs 2020.gada pirmo mēnešu rezultātā. Taču, protams, daudz vienkāršāk ir turpināt spiegu māniju," konstatēja Gasparjans.

Politologs atzīmēja, ka patlaban Lietuvā, tāpat kā 1937.gadā PSRS visur meklē spiegus, algotņus, izlūkus un pārējos kaitniekus, lai gan vajadzētu padomāt par iedzīvotājiem un reāli novērtēt notiekošo.

Гаспарян: вирус русофобии в Литве сильнее COVID-19
Ziņu lente
0