Lietuvā ārstus pārkvalificē cīņai pret koronavīrusu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Absolūti citu medicīnas jomu speciālisti iziet kursus, lai sniegtu palīdzību inficētajiem, jo ārstu ar atbilstošo specialitāti jau nepietiek.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Lietuvā citu medicīnas jomu speciālistiem māca sniegt primāro ārstēšanu koronavīrusa pacientiem. Par to vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz veselības ministra Aurēlija Verigas paziņojumu Facebook.

Saskaņā ar Verigas paziņojumu, republikā jau 376 ārsti un medmāsas ir apmācīti sniegt nepieciešamo palīdzību koronavīrusa pacientiem, taču tas joprojām ir pārāk mazs mediķu skaits.

Veselības ministrijas vadītājs pastāstīja, ka elpceļu disfunkcija ir galvenā inficēto pacientu problēma, kuri atrodas smagākā stāvoklī. Tas prasa skābekļa terapiju pacientu plaušām un mākslīgo plaušu ventilāciju smagi slimiem pacientiem.

Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Lietuvā karantīnas laikā nelegālie strādnieki šuva medicīnas maskas

Epidēmijas sākumā ātrās palīdzības ārsti, anesteziologi un intensīvās terapijas ārsti joprojām var nodrošināt pirmo pacientu dzīvotspēju. Taču pieaugot pacientu skaitam, šīs procedūras būs jāveic citu specialitāšu ārstiem un medmāsām, kuri saskārās ar tām tikai studiju laikos medicīnas universitātēs.

Veriga pastāstīja, ka 30. martā divi desmiti medicīnas iestāžu piekrita iziet apmācību. Nodarbības ir sākušās kopš 2. aprīļa.

Veselības ministrijas vadītājs atzīmēja, ka ielūgums iziet papildu kursus tika nosūtīti visām medicīnas iestādēm pa e-pastu, un aicināja slimnīcu vadītājus motivēt savus darbiniekus.

Patlaban republikā ar koronavīrusu inficēto skaits pārsniedz 800 cilvēkus.

Lietuvā līdz 13. aprīlim ir izsludināta karantīna. Par karantīnas noteikumu pārkāpumiem ir ieviesta kriminālatbildība.

Ziņu lente
0