Igaunijas burinieks netika līdz Arktikai koronavīrusa dēļ

© Sputnik / Ilya Timin / Pāriet pie mediju bankasАйсберг и яхта "Alter Ego" у берегов одного из островов архипелага Земля Франца-Иосифа
Айсберг и яхта Alter Ego у берегов одного из островов архипелага Земля Франца-Иосифа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn burinieks spēja aizceļot līdz Antarktīdai, taču ceļu uz Arktiku tam aizšķērsoja koronavīrusa pandēmija.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Burinieks "Admiral Bellingshausen" bija spiests apturēt savu ceļojumu no Antarktīdas uz Arktiku koronavīrusa pandēmijas dēļ, raksta EER.

Motorizētais burinieks "Admiral Bellingshausen" tika uzbūvēts kuģu būvētavā "Jongert", Nīderlandē 1984. gadā.

2019. gada jūlijā tas devās jūrasbraucienā uz Antarktīdu, lai atzīmētu Baltā kontinenta atklāšanas 200. gadadienu, ko paveica Sāremā salā dzimušais Krievijas Impērijas kara militārās flotes admirālis Fabiāns fon Belinshausens.

Buriniekam izdevās atkārtot Belinshausena ceļu. Pēdējā posmā ekspedīcijai pievienojās Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, kura ieradās Antarktīdā, lai atzīmētu Belinshausena ekspedīcijas 200. jubileju uz burinieka klāja.

Pēc tam tika nolemts, ka burinieks dosies uz Arktiku. Taču koronavīrusa pandēmijas dēļ ekspedīciju nācies pārtraukt.

"Šobrīd ir ārkārtīgi grūti un pat neiespējami piestāt ostās un plānot lielas ekspedīcijas," uzrakstīja sociālajos tīklos Antarktiskās ekspedīcijas vadītājs Tijts Prūli.

Patlaban burinieks atrodas Peru un virzās uz ziemeļiem. Pēc Prūli sacītā, līdz Panamas kanālam ir aptuveni 800 jūdžu.

"Panamas varasiestādes iedrošināja, ka aprīļa sākumā tādiem kuģiem, kā mūsu, kanāls būs atvērts. Mums ir speciālais aģents. Viņš organizēs kanāla šķērsošanas tehnisko daļu, parūpēsies par pārtiku, ūdeni, degvielu un medikamentiem vienam komandas loceklim, kuram mēneša sākumā bija jālido mājās. Pašu komandu valstī nelaidīs," paziņoja ekspedīcijas vadītājs.

Ziņu lente
0