Precizētas ziņas par pirmo koronavīrusa nāves gadījumu Lietuvā

© pixabayБольничная палата
Больничная палата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete ārstējās Ukmerģes slimnīcā un tika izrakstīta 19. martā, taču nākamajā dienā veselības pasliktināšanās dēļ viņa tika atkārtoti ievietota slimnīcā.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Vecāka gadagājuma sieviete, kura nomira no koronavīrusa Lietuvā, varēja inficēties slimnīcā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz veselības ministra vietnieka Aļģirda Šešeļģa paziņojumu preses konferencē.

Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvā tika reģistrēts pirmais COVID-19 izraisītais nāves gadījuma. Diagnoze tika uzstādīta jau pēc pacientes nāves.

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Lietuvā reģistrēta pirmā nāve, ko izraisījis koronavīruss

Šešeļģis pastāstīja, ka par koronavīrusa upuri kļuvusi vecāka gadagājuma sieviete. Pēc viņa teiktā, 19. martā viņu izrakstīja no Ukmerģes slimnīcas, taču nākamajā dienā viņa atgriezās medicīnas iestādē.

Ministra vietnieks pateica, ka, kamēr paciente atradās slimnīcā, aizdomu par inficēšanos ar koronavīrusu nebija, jo viņa nekur nebija izbraukusi, savukārt viņu tuvinieku vidū nebija potenciāli inficētu cilvēku. Taču tika pieņemts lēmums pārbaudīt līķa sekcijas laikā vīrusa klātbūtni, jo bija atbilstoši simptomi.

Iepriekš ziņots, ka inficēto ar koronavīrusu vidū ir mediķis no Ukmerģes. Pēc Šešeļģa sacītā, viņa kontaktēja ar 160 cilvēkiem, no kuriem 127 bija ārsti.

Kopumā valstī ir 69 inficēšanās gadījumi. Līdz 30. martam valstī ir izsludināta karantīna.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa COVID-19 saslimšanas uzliesmojumu par pandēmiju. 186 valstīs un aizjūras teritorijās saslimuši vairāk nekā 282 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 11 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0