Iesaukšanas vietā 1000 eiro: lietuvietim uzlika naudas sodu par izvairīšanos no dienesta

© Foto : LIETUVOS RESPUBLIKOS KRAŠTO APSAUGOS MINISTERIJAБравые воины литовской армии
Бравые воины литовской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunietis atzina vainu un paziņoja, ka izvairījās no obligātā militārā dienesta, jo nevēlējās pazaudēt pastāvīgo darbu Norvēģijā.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Lietuvā kādam jaunietim uzlika 1000 eiro naudas sodu par izvairīšanos no iesaukšanas militārajā dienestā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Paņevežas Rajona tiesas preses dienestu.

Tiesas lēmumā teikts, ka 25 gadus vecais lietuvietis ir reģistrēts Jonišķu rajonā (Paņevežas apriņķis), taču strādā Norvēģijā. Jaunietis tika iekļauts iesaucamo sarakstā, taču viņš nesniedza nepieciešamos dokumentus un savlaicīgi neieradās Biržu vienībā, tādēļ viņam izrakstīja 15 eiro naudas sodu. Tāpat viņš laicīgi neizgāja medicīnisko apskati, par ko viņam izrakstīja vēl 60 eiro naudas sodu.

Латвийский военный за пулеметной установкой на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija
Latvijai ļoti vajadzīgi karavīri: aicina pat ārvalstīs dzīvojošos

Tiek atzīmēts, ka sodi netika samaksāti, savukārt pats jaunietis atkārtotas izsaukšanas laikā neieradās Militāri medicīniskās ekspertu komisijas Paņevežas apakškomisijā.

Jaunietis atzina savu vainu. Viņš paziņoja, ka izvairījās no iesaukšanas, jo nevēlējās pazaudēt pastāvīgo darbu Norvēģijā.

Paņevežas Rajona tiesa uzlika viņam 1500 eiro naudas sodu, taču pēc vainas atzīšanas summu samazināja līdz 1000 eiro. Soda nesamaksāšanas gadījumā noteiktajā termiņā, sodu var izpildīt vai arī to var mainīt uz sabiedriskā labuma darbiem vai arī uz cietumsodu.

Lietuvas varasiestādes atjaunoja iesaukšanu armijā 2015. gadā it kā "saasinātās ģeopolitiskās situācijas" dēļ. Sākotnējais militārais dienests ilgst deviņus mēnešus.

Ziņu lente
0