Igaunijā izcēlies skandāls tumšādainu bērnu fotogrāfijas bērnudārzā dēļ

© PixabayВид на ночной Таллин, Эстония
Вид на ночной Таллин, Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsveikums gaišajos Ziemassvētkos no kāda Tallinas bērnudārza tumšādainajiem bērniem izraisīja dusmas izdevumam, kurš ir pietuvināts valdības sastāvā esošajai Igaunijas Konservatīvajai tautas partijai (EKRE).

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. nacionālkonservatīvā izdevuma Uued Uudised ("Jaunās ziņas") redakcija apsūdzēja Tallinas bērnudārza Männi ("Priežu") vadību "melnajā rasismā" par Ziemassvētku fotogrāfijas publicēšanu, kurā attēloti trīs melnādaini pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi, vēsta Sputnik Igaunija.

© Фото скриншот страницы в FacebookTallinas bērnudārza Männi lapa Facebook
Igaunijā izcēlies skandāls tumšādainu bērnu fotogrāfijas bērnudārzā dēļ - Sputnik Latvija
Tallinas bērnudārza Männi lapa Facebook

Nacionāli noskaņotā izdevuma dusmas izraisīja bērnudārza Ziemassvētku publikācija sociālajā tīklā ar fotogrāfiju un video, kuros attēlotas trīs svinīgi tērpušās tumšādainas meitenītes. Tiesa, konflikts šajā sakarā izcēlās jau komentāros, kuri tika atstāti zem publikācijas.

Гардероб Московского Губернского театра. - Sputnik Latvija
Tumšādaina garderobiste Tallinā šokējusi igauņu nacionālistus

"Citiem bērniem no mūsu grupas fotogrāfijās neatradās vieta, vai?" uzrakstīja kāds no Männi bērnudārza bērnu vecākiem. Lai izvairītos no turpmākiem strīdiem uz rases piederības pamata, pirmsskolas izglītības iestādes administrācija izdzēsa publikāciju, taču fotogrāfija palika bērnudārza pašvaldības Interneta lapā.

"Igaunijas bērnudārzos jau ir citu rasu bērni, taču nebalto slavēšana liberālajos Rietumos, kas tagad sasniegusi Igauniju, ir absolūti neiedomājama un nepieļaujama. Svešos "izgaismo", bet no savējiem kaunas," paziņoja Uued Uudised.

Pēc Igaunijas nacionālkonservatoru domām, fotogrāfijas publikācija ar tumšādainiem bērniem no Tallinas bērnudārza kļuvusi par "rasismu pret baltajiem cilvēkiem", kura rezultātā "cietuši etnisko iedzīvotāju bērni".

"Cik ilgi Kaleva tauta klanīsies svešo un no tālienes atnākušo priekšā?" nosauca savu sašutumu izdevums.

Iepriekš portāls jau vēstīja, ka lielais skaits migrantu no Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, kuri ieradušies valstī kopš tās iestāšanās ES, jau vairākkārt radījusi vietējo nacionālkonservatoru neapmierinātību. Izdevums Uued Uudised reiz pat brīdināja, ka "baltajām sievietēm ir riskanti" pastaigāties pa Mustamē rajonu Tallinā, kur mīt liels skaits migrantu no Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīm.

Piemēram, konference "Paralēlo pasauļu vērtības un intereses", kas aizritēja viesnīcā Swissôtel Tallinā ar valsts prezidentes Kersti Kaljulaides un valdības locekļu dalību, atstājusi nepatīkamas mieles kāda pasākuma dalībnieka sirdī.

Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Mediji: bēgļi biedē igauņu dāmas SPA centra džakuzi

Savu sašutumu apmeklētājs pauda izdevumā Uued Uudised ("Jaunās ziņas"), kas saistīts ar valdošajā koalīcijā strādājošo Igaunijas konservatīvo tautas partiju (EKRE). Pēc viņa vārdiem, "jaukajā vietā ar reprezentatīvo forumu bija dīvaina detaļa – tumšādainā garderobiste staigāja basām kājām!"

"Tās var būt viņas cilvēktiesības, tas var būt vērtību konflikts paralēlās pasaulēs, taču tas neapšaubāmi nav īstais tērps, kas atbilst pieklājības vai etiķetes standartiem, kam vajadzētu būt pašsaprotamiem tādā kultūras telpā," klāstīja neapmierinātais EKRE atbalstītājs.

Ziņu lente
0