Palūkojieties uz sevi: lietuvieti militārajā formastērpā neielaida restorānā

© Foto : LIETUVOS KARIUOMENĖ Литовские военные, отправляющиеся на Украину
Литовские военные, отправляющиеся на Украину - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas virsnieks lepojas ar savu militāro formastērpu, taču populārā restorānā Šauļos šai lepnuma izjūtai nepiekrīt.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Lietuvas Bruņoto spēku virsnieks pastāstīja, ka viņu atteicās apkalpot restorānā, jo viņš bija ģērbies militārajā formastērpā, raksta Sputnik Lietuva.

Бокалы с алкоголем - Sputnik Latvija
Maksāt vai nemaksāt: NATO karavīri sarīkojuši kautiņu Viļņas restorānā

Ernests Karanausks pastāstīja savā Facebook lapā, ka viņš ar kolēģiem un ģimeni devās uz populāru iestādi Šauļos. Visi galdiņi pie bāra bija aizņemti, brīvs bija tikai tur, kur kafejnīca pārgāja "restorānā".

Kareivji nolēma apsēsties restorānā, taču viesmīle, pēc neilgas šaubīšanās, atbildēja, ka "šāda izskatā" restorānā apsēsties nevar. Uz jautājumu kāpēc, viņa atbildēja: "Palūkojieties uz sevi, jūs taču esat uniformā."

Karavīriem tomēr izdevās papusdienot, jo vieta kafejnīcā ātri vien atbrīvojās. Pēc pusdienām viņi pamanīja cilvēku, kurš sēdēja tanī pašā restorānā, kur viņus neielaida, krosenēs un izstaipītā džemperī. Pēc Karnauska sacītā, viņš aplūkoja pārējos apmeklētājus un neieraudzīja nevienu vīrieti uzvalkā vai sievieti vakarkleitā.

Karanusks pastāstīja, ka no saviem četrdesmit dzīves gadiem pusi ir veltījis armijai un ir ticējis, ka kalpos par piemēru daudziem cilvēkiem. Tādēļ notikušais īpaši viņu šokējis.

"Man ir kauns par muļķīgo sabiedrību, kuras daļa esmu es, un es baidos no bērniem, kuri ir mūsu nākotne, kuri, visticamāk, neuzzinās, ko nozīmē lepoties ar tēvu-kareivi vai brāli, kurš valkā militāro formastērpu," uzrakstīja viņš.

"Es lepojos ar uniformu un lepošos, kamēr varēšu to valkāt. Man nav kauns būt kareivim, man ir kauns un žēl tos, kas nesaprot… Nesaprot, liekas, acīmredzamo," uzrakstīja nobeigumā virsnieks.

Ziņu lente
0