Lietuvas prezidents uzskata, ka valsts armija spēj pārvarēt jebkuru ienaidnieku

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Литвы Гитанас Науседа
Президент Литвы Гитанас Науседа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas valsts vadītājs atzīmējis, ka labākā kauja ir tā, ko pretinieka bruņotie spēki pat nevēlas sākt.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņojis, ka valsts bruņotie spēki spēj pārvarēt jebkuru ienaidnieku, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz prezidenta pils preses dienestu.

Nausēda apsveica valsts bruņotos spēkus, sabiedrotos un partnerus Bruņoto spēku dienā.

Lietuvas Bruņoto spēku svinīgā parāde notika Viļņas Katedrāles laukumā. Pasākumā piedalījās arī Nacionalās aizsardzības brīvprātīgie spēki un Strēlnieku savienības vienības, Lietuvā dislocētās NATO spēku kaujas grupas vienības no ASV, Norvēģijas, Nīderlandes, Vācijas, Beļģijas, Polijas un Ukrainas.

"Šodien jūs esat mobila, mūsdienīga, ar labākajiem ieročiem bruņota armija, kas spēj uzvarēt jebkuru ienaidnieku. Taču vislabākā cīņa ir tā, ko ienaidnieks pat nevēlas sākt. Uzstādiet sev visaugstākās prasības, esiet savas dzimtenes patrioti, lai agresors pat nevēlētos traucēt mūsu mierīgo dzīvi un cilvēku mierīgo darbu," prezidents uzrunāja karavīrus.

Prezidents pauda gandarījumu par to, ka šodien Lietuvas Bruņotie spēki ne tikai mācās no citiem ārzemju bruņotajiem spēkiem, bet arī kļūst par uzticamu partneri un atdarināšanas cienīgu paraugu. Viņš novēlēja karavīriem profesionālismu un cīņas garu.

Флаги Эстонии и России - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība iesaka igauņu ģenerālim Lāneotam "kāpt ārā no tanka"

Baltijas politiķi bieži aicina dislocēt savā teritorijā NATO sabiedroto spēkus, aizbildinoties ar "augošajiem draudiem" no austrumu kaimiņa puses.

Šajos apstākļos Lietuva paraksta ar ASV aizsardzības līgumus par nopietnām summām, palielina militārās tehnikas skaitu reģionā. Pie tam Baltijas valstu teritorijā pastāvīgi notiek NATO spēku mācības.

Krievija un Baltkrievija jau vairākkārt pievērsušas uzmanību NATO spēku pieaugumam Baltijas reģionā.

Maskava ne vienu reizi vien atspēkojusi visas apsūdzības un uzsvērusi, ka nelolo uzbrukuma plānus jebkādai alianses valstij. KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja, ka militāri politiskā situācija pie Krievijas rietumu robežām joprojām ir saspringta, tāpēc Krievija ir spiesta spert soļus savu robežu nostiprināšanai.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka Eiropai dots signāls – Krievija nav NATO galvenā problēma, tā ir tikai "sadomāta galvas sāpe". 

Ziņu lente
0