Latvija un Lietuva piekāpās Igaunijai pasaules "labāko" pasu reitingā

© SputnikЛитовские паспорта
Литовские паспорта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saraksta sastādīšanā tika ņemti vērā dažādi faktori, tostarp sabiedriskā kārtība un stabilitāte, vīzu attiecības, kā arī iespēja pārvākties strādāt un dzīvot uz citām valstīm.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Latvija un Lietuva piekāpās Igaunijai pasaules valstu pilsonību reitingā Kälin and Kochenov’s Quality of Nationality Index (QNI), vēsta Sputnik Lietuva.

2018. gadā abas Baltijas republikas kopā ar Poliju ieņēma 20. vietu, kamēr Igaunija izrādījās 19. vietā.

Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Vienā rāvienā atņēmuši dzimteni: rīdziniece palikusi bez Latvijas pilsonības

Baltkrievija un ieguva 86. vietu, savukārt Krievija – 62. vietu. KF šis ir labākais rezultāts visā aprēķinu vēsturē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tās rādītāji ir uzlabojušies par divām pozīcijām.

Pirmo vietu astoto gadu pēc kārtas ieguvusi Francija. Otrajā vietā ierindojās Vācija, savukārt trešajā – Dānija. Līderu pieciniekā iekļuva Zviedrija un Norvēģija, kuras savā starpā dala ceturto vietu, kā arī Islande.

Reitinga sastādīšanā tika ņemts vērā valstu ekonomikas mērogs, cilvēciskā potenciāla attīstības līmenis, sabiedriskā kārtība un stabilitāte, vīzu attiecības, kā arī iespēja pārvākties strādāt un dzīvot uz citām valstīm.

Iepriekš tika stāstīts, ka Lietuvas pase ieguva devīto vietu kompānijas Henley & Partners starptautiskajā pasu reitingā. Latvija ieguva desmito vietu, savukārt Igaunija – 11. vietu.

Mūsu tuvākie kaimiņi – Krievija un Baltkrieivja – attiecīgi ieguva 48. un 68. vietu.

Ziņu lente
0