Atbildes gājiens: Kijeva atcēla bezmaksas ilgtermiņa vīzas Igaunijas pilsoņiem

© Фото Kersti KaljulaidФлаги Эстонии и Украины
Флаги Эстонии и Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas pilsoņi vairs nesaņems bezmaksas Ukrainas ilgtermiņa vīzas. Kijeva atbildēja līdzvērtīgi oficiālās Tallinas rīcībai.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Ukraina pārstās piešķirt Igaunijas pilsoņiem ilgtermiņa vīzas bez maksas atbildes kārtā uz analoģiskām Igaunijas darbībām, vēsta Sputnik Igaunija.

Tas nosprausts attiecīgā Ukrainas Ministru kabineta 2019. gada 15. novembra rīkojumā, raksta Stolitsa.

Ar šo pašu rīkojumu Ministru kabinets atcēla 2018. gada 18. jūlija lēmumu par ilgtermiņa vīzu noformēšanu ieceļošanai Ukrainā Igaunijas Republikas pilsoņiem, saskaņā ar kuru Ārlietu ministrija uz savstarpējības nosacījumiem nodrošināja ilgtermiņa vīzu noformēšanu ar nulles tarifa konsulārās nodevas likmi.

Флаг России у здания посольства РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Krievijas samazina tūristu vīzas noformēšanas termiņu Latvijas pilsoņiem

Kā jau rakstīja Sputnik, septembrī Igaunijas valdība atbalstīja bezmaksas ilgtermiņa vīzu atcelšanu Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem.

Ukrainas pilsoņi tika atbrīvoti no valsts nodevas 2010. gada janvārī, savukārt Baltkrievijas pilsoņi – 2011. gada februārī. Principiālo lēmumu par bezmaksas ilgtermiņa vīzu atcelšanu šo valstu pilsoņiem pieņēma valdošā centristu, EKRA un Isamaa koalīcija, kad tika apspriesta budžeta stratēģija 2019. gada pavasarī. Uz nodevu un pakalpojumu cenu izaugsmes ārvalstu diplomātijas pārstāvniecībās rēķina Igaunijas valsts budžets, saskaņā ar plānoto, pieaugs par aptuveni 2 miljoniem eiro.

Vīzu privilēģijas Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem radīja Igaunijas darba tirgū nevienlīdzības situāciju. 90% Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņu prasa ilgtermiņa vīzas piešķiršanu, lai ieceļotu valstī darba nolūkos.

Ziņu lente
0