Tallinas Pašvaldības policija sūdzas par ukraiņiem

© RAIGO PAJULA / AFPПолиция Эстонии
Полиция Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Braukā sabiedriskajā transportā bez biļetēm un dokumentiem, sniedz nelikumīgus taksometru pakalpojumus, pamet uz ielas vecus automobiļus – Tallinas Pašvaldības policijai sakrājies daudz pretenziju ukraiņu viesstrādniekiem.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Tallinas Pašvaldības policija paudusi savu neapmierinātību ar to, kā peļņas nolūkos ieradušies ukraiņi uzvedas Tallinā, raksta Sputnik Igaunija.

Председатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме - Sputnik Latvija
Ukraiņu dēļ vietējie krievi kļuvuši tuvāki igauņu nacionālistu acīs

Piemēram, Pašvaldības policijas biļešu kontrolieri pasūdzējušies par strauji pieaugušo ārzemju bezbiļetnieku skaitu sabiedriskajā transportā, lielākā daļa no kuriem ir darba migranti no Ukrainas (atgādināsim, ka sabiedriskais transports Tallinā ir pieejams bezmaksas pilsētas iedzīvotājiem).

Turklāt daudziem ukraiņu "zaķiem" nav ieraduma nēsāt līdzi personību apliecinošus dokumentus. Tādējādi bezbiļetnieku personības noskaidrošanā paiet ilgs laiks, kas nopietni pārkāpj normālu kontrolieru darba ritmu. Turklāt dokumentu pārbaudes procesā daudzkārt noskaidrojies, ka bezbiļetnieki atrodas Igaunijā nelegāli, viņiem nav darbatļaujas vai arī viņiem ir beigusies vīza.

Pašvaldības policijas patruļām ne reizi vien trāpījušies taksisti, kuriem nav atļaujas šāda veida pakalpojumu sniegšanai. Parasti, viņiem nav apkalpošanas kartiņas, savukārt pats transportlīdzeklis, kas tiek izmantots taksometra kārtā, nav izgājis šādos gadījumos nepieciešamo pārbaudi.

Tāpat Ukrainas pilsoņi aktīvi piesārņo Tallinu ar sarūsējušiem automobiļu metāllūžņiem.

"Shēma pati par sevi ir vienkārša – tiek pirkta lēta veca vai avārijas stāvoklī esoša "grabaža", un ar to braukā, kamēr tā brauc vai kamēr nebeigsies darbs," paziņoja Pašvaldības policijā.

Pēc tam īpašnieks atgriežas mājās, savukārt viņa "nosistais" automobilis paliek rūsēt uz ielas. Ar laiku šīm mašīnām izsit stiklus, tajās sāk nakšņot narkomāni, auto atliekas tiek piebāztas ar atkritumiem un kļūst par potenciāli bīstamiem ugunsgrēka objektiem. Ar šādām "lēnas iedarbības mīnām" ir pārpildītas galvaspilsētas mikrorajonu ielas, kur darba migranti visbiežāk īrē dzīvokļus.

Рабочий во время строительства, архивное фото - Sputnik Latvija
Politologs: zināmu centienu gadījumā ukraiņi varētu ieņemt Igauniju no iekšienes

Šonedēļ Igaunijas Ministru kabinets nolēma atcelt bezmaksas ilgtermiņa vīzas Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem. Par šāda lēmuma iemeslu kļuva tas, ka patlaban 90% baltkrievu un ukraiņu pilsoņu piesaka ilgtermiņa vīzu darba nolūkos Igaunijā. Tādēļ Igaunijas valdība nolēma turpmāku šāda atvieglojuma piešķiršanu šiem pilsoņiem par nepamatotu.

Gaidāms, ka lēmuma pieņemšana atnesīs Igaunijas budžetam ap diviem miljoniem eiro.

Iepriekš Igaunijas IeM vadītājs Marts Helme piedāvāja vienpusējā kārtā izbeigt īstermiņa bezvīzu režīmu ar Ukrainu, kurš ļauj tās pilsoņiem bez ierobežojumiem iebraukt Igaunijā peļņas nolūkos.

Ziņu lente
0