Pekina atļāvusi Lietuvai eksportēt uz Ķīnu vēl dažu sugu zivis

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЛюбительский лов камбалы и минтая в Уссурийском заливе
Любительский лов камбалы и минтая в Уссурийском заливе  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas lauksaimniecības ministra un Ķīnas muitas pārvaldes pārstāvja sarunā tika apspriesti arī jautājumi par citu veidu produktu piegādēm ĶTR.

RĪGA, 24. septembris – Sputnik. Ķīna un Lietuva parakstījušas protokolu, kurā paplašināts eksportam atļauto zivju sugu saraksts, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Lauksaimniecības ministrijas preses dienestu.

Lietuvas lauksaimniecības ministrs Andris Palionis kopā ar Ķīnas Galvenās muitas pārvaldes ģenerāldirektora vietnieku Hu Veju un Valsts pārtikas un veterinārā dienesta (VMVT) direktora vietnieku Mantasu Staškēviču parakstīja protokolu.

Балтийская треска - Sputnik Latvija
Menca ir aizliegta: Eiropas Komisija sāpīgi ietekmējusi zvejniecību Baltijas valstīs

Dokuments paredz, ka sniegta atļauja eksportēt uz Ķīnas tirgu vēl sešu sugu zivis – Atlantijas mencu, Eiropas sardīni, Āfrikas skumbriju, parasto skumbriju, sardinellu un Atlantijas siļķi.

Tikšanās gaitā tika apspriestas arī liellopu gaļas un subproduktu, putnu, miežu, rapša un zirņu, medus, lopbarības eksporta atļaujas.

Tikšanās gaitā Hu Vejs uzsvēra, ka patērētāji Ķīnā augstu vērtē produktus no Lietuvas. Viņš norādīja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu tirdzniecības apjoms pieaudzis par 128%.

Lauksaimniecības un pārtikas produkcijas eksports no Lietuvas uz Ķīnu sasniedzis 5,8 miljonus eiro. Ķīna ieņēmusi 55. vietu starp 147 valstīm Lietuvas eksporta apjoma ziņā. Lielu daļu eksportējamās produkcijas veido Lietuvas izcelsmes piens un piena produkti, iesala alus un citi alkoholiskie dzērieni, putraimi un mellenes.

Ziņu lente
0