Lietuvā organizēta nometne Ukrainas karavīru bērniem

© Lietuvos šaulių sąjungaЛагерь для укрианских детей, органзиованный Литовским союзом стрелков
Лагерь для укрианских детей, органзиованный Литовским союзом стрелков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērni pavadīs Lietuvā piecas dienas kopā ar jaunajiem strēlniekiem.

RĪGA, 7. augusts – Sputnik. Lietuvas Strēlnieku savienība organizējusi vasaras nometni bērniem no Ukrainas austrumu daļas, vēsta informācija organizācijas lapā Facebook.

Trīs desmiti Ukrainas karavīru bērnu pavadīs piecas dienas Lietuvā.

Bērni tiks iepazīstināti ar Lietuvas vēsturi, Strēlnieku savienības darbību, kopā ar jaunajiem strēlniekiem centīsies pārvarēt improvizētu šķēršļu joslu, piedalīsies sporta sacensībās, papildinās zināšanas medicīnā un tipogrāfijā, kā arī pavēros ugunsdzēsēju un kinologu priekšnesumus, vēsta Sputnik Lietuva.

Ziņots, ka bērni ekskursijās apmeklēs Viļņu, Kauņu un Klaipēdu.

Lietuvas Strēlnieku savienība ir militarizēta organizācija, Lietuvas Bruņoto spēku vienība, kuras mērķis ir mācīt civiliedzīvotājiem pašaizsardzības paņēmienus un vest partizānu karu. Brīvprātīgie organizēti pēc Šveices armijas principa: viņiem ir personīgie ieroči un militārais formas tērps, mācības notiek ik nedēļu.

Яунсардзе - Sputnik Latvija
Latvijā uz trim dienām atbraukušos ukraiņu bērnus aizsūtīja uz Jaunsardzi

Patlaban Lietuvas Strēlnieku savienībā ir aptuveni desmit tūkstoši biedru.

Lietuva, tāpat kā virkne citu rietumvalstu, sniedz humanitāru un militāru atbalstu Ukrainai. Baltijas politiķi publiski atbalsta reformas valstī tās integrācijai Eiropas Savienībā.

Jūnija sākumā bijušais Lietuvas premjers Andris Kubilis aicināja ES pieņemt 2020.gadā dokumentu, kurā būtu iekļauts solījums perspektīvā uzņemt Ukrainu organizācijā. Tāpat politiķis aicināja piešķirt 50 miljardus eiro militārās, humanitārās un ekonomiskās jomas attīstībai.

2014. gada aprīlī Kijevas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas tautas republikām, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. ANO dati liecina, ka konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests, piemēram, kontaktu grupas sēdēs Minskā, kas kopš 2014. gada septembra pieņēmusi jau trīs dokuments konflikta deeskalācijai. Neraugoties uz pamiera vienošanos, starp konflikta pusēm turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0