Jānis Kuzins: žurnālistu klišejas būtiski ietekmē reālo dzīvi

© фото из личного архива Яниса КузинисаЯнис Кузинс
Янис Кузинс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, kā mediju darbinieki veido realitāti, Sputnik Igaunija pastāstīja Latvijas žurnālists un tiesībsargs Jānis Kuzins.

RĪGA, 30. jūlijs – Sputnik. Jānis Kuzins bija viens no izglītojošā projekta SputnikPro dalībniekiem, kas notika Sputnik Igaunija preses centrā sestdien, 27.jūlijā.

Политолог Александр Коньков - Sputnik Latvija
Kādas viltus ziņas Londona grasās apkarot Eiropā?

Tajā lekciju lasīja un meistarklasi vadīja viens no vadošajiem treneriem praktiskās žurnālistikas jomā, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" mācību programmu vadītājs Oļegs Ščedrovs.

Kuzins komentārā Sputnik Igaunija atzīmēja, ka tēma ir ārkārtīgi aktuāla, un uzsvēra: mediji netaisnīgi veido negatīvu Krievijas tēlu.

"Tā dēļ cieš gan Latvijā, gan Igaunijā, jo mēs esam zaudējuši milzīgu draugu un partneri, ar kuru būtu varējuši savstarpēji izdevīgi tirgoties un nodarboties ar biznesu. Daudzējādā ziņā tieši pateicoties mediju pūlēm, tiek veidota labām kaimiņu attiecībām nelabvēlīga atmosfēra," uzsvēra Kuzins.

Tiesībsargs ir pārliecināts, ka žurnālisti spēj mainīt realitāti. Piemēram, pagājušā gadsimta 80.gados žurnālisti lielā mērā noteica Baltijas valstu attīstības kursu.

"Tie žurnālisti, kuri cīnījās par neatkarību, lielā mērā noteica ceļu, pa kuru galu galā nogriezās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautas. Ja nebūtu to žurnālistu, kuri teica, ka vajagot atdalīties, vajagot dzīvot pašiem par sevi, iespējams, mēs būtu nevis Eiropas Savienībā, bet gan NVS vai citās savienībās, piemēram, Eirāzijas ekonomiskajā savienībā," piebilda Kuzins.

Газеты - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments norūpējies par Baltijas valstu iedzīvotāju "mediju izpratību"

Sputnik Igaunija jau vēstīja, ka programma SputnikPro iepazīstina žurnālistus, preses centru producentus, PR speciālistus, blogerus un atbilstošo augstskolu studentus ar mūsdienu multivides informācijas aģentūras darba standartiem un tehnoloģijām.

Sputnik portāli visās tuvējās ārvalstīs strādā nacionālajā un krievu valodā, kā arī piedāvā lasītājiem daudzveidīgu multivides saturu infografiku, video, fotoreportāžas, pārraides tiešajā ēterā, interneta aptaujas, audioierakstus.

Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas. Radio Sputnik raida internetā un FM/AM diapazonos 18 valodās.


Ziņu lente
0