Baltkrievu inspektori pārbaudīs armijas daļas Lietuvā un Latvijā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения
Военные учения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti pārbaudīs informāciju par kadru sastāvu un bruņojuma sistēmām objektos.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Inspektori no Baltkrievijas pārbaudīs armijas bāzes Lietuvas un Latvijas teritorijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

30.jūlijā un 1.augustā inspektori no Baltkrievijas novērtēs Baltijas valstu bruņoto spēku bāzes divpusējo līgumu ietvaros.

Baltkrievijas AM preses dienests paskaidroja, ka speciālisti novērtēs informāciju par kadru sastāvu un galvenajām bruņojuma sistēmām un kara tehniku objektos.

Въезд на военную базу Адажи, где расквартирован американский контингент - Sputnik Latvija
Krievijas militārie inspektori apmeklēs bāzi Ādažos

Valstis ik gadus apmainās ar datiem par bruņotajiem spēkiem saskaņā ar Vīnes dokumentu no 2011.gada par uzticības un drošības stiprināšanas pasākumiem.

Baltkrievijas AM informēja arī par to, ka 29.jūlijā un 1.augustā Polijas pārstāvji veiks pārbaudi Baltkrievijas teritorijā un apmeklēs 38.atsevišķo gvardes desanta brigādi.

2011.gadā parakstītais Vīnes dokuments uzdod valstīm ik gadus sniegt informāciju par saviem bruņotajiem spēkiem, aizsardzības potenciāla attīstības plāniem un militāro budžetu, kā arī salvaicīgi informēt par plānotajām militārajām darbībām.

Saskaņā ar dokumentu visas EDSO valstis var pārbaudīt, vai citām vienošanās loceklēm nav slēpta militārā potenciāla.

Ziņu lente
0