Lietuva kļuvusi par ES antilīderi masalu gadījumu līmeņa ziņā

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasВакцинация против гриппа
Вакцинация против гриппа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Baltijas valstī saslimuši vairāk nekā 700 cilvēki.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Lietuva kļuvusi par antilīderi Eiropas Savienībā masalu un masaliņu slimību ziņā, aprēķinot uz vienu miljonu iedzīvotāju. Par to liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) dati, vēsta Sputnik Lietuva.

Atskaite publicēta organizācijas oficiālajā vietnē.

Вакцинация - Sputnik Latvija
Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju netic vakcinācijas labumam

Laikā no pērnā gada 1.maija līdz 2019.gada aprīlim masalu un masaliņu gadījumu skaits, aprēķinot uz vienu miljonu iedzīvotāju Lietuvā sasniedzis 206,5. Otrajā vietā – Slovākija ar 149,9 slimības gadījumiem, trešajā – Bulgārija (74,3).

Masalu un masaliņu gadījumu vidējais rādītājs ES sastāda 22,8.

Vielaikus lielākais paziņojumu skaits par slimību saņemts no tādām valstīm kā Itālija (2138), Francija (1745), Rumānija (1387) un Polija (1052).

Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvā plānots nogādāt aptuveni 120 tūkstošus masalu vakcīnu. Medicīniskās apdrošināšanas nacionālā fonda pārstāvji uzskata, ka ar šo apjomu pietiks diviem gadiem.

Šogad Lietuvā sākusies masalu epidēmija – slimība diagnosticēta aptuveni 700 cilvēkiem.

Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
Masalu uzliesmojums Lietuvā: vai tas draud arī Latvijai

Aprīlī Lietuvas deputāti ierosinājuši pieņemt normatīvo aktu par to, ka bērnudārzos atļauts uzņemt tikai bērnus, kuri saņēmuši vakcīnu pret masalām.

Izņēmumu plānots pieļaut tikai bērniem, ko nav iespējams vakcinēt, piemēram, alerģijas dēļ. Tāpat ierosināts veikt obligātu vakcināciju pieaugušajiem, kuri strādā ar bērnu kolektīviem, veselības aprūpes un izglītības iestādēs vai slēgtos kolektīvos, piemēram, karavīrus.

Tomēr veselības ministrs Aurēlijs Verija un citi valdošā vairākuma pārstāvji piespiedu vakcinācijas iespējas izvērtē skeptiski.

Ziņu lente
0