Lietuvā notiks akcija tradicionālo ģimeņu atbalstam protestā pret LGBT gājienu

© Foto : Facebook / Kristupas KrivickasКриступас Кривицкас с семьей, архивное фото
Криступас Кривицкас с семьей, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasākuma organizators uzsvēra, ka arī tradicionālajām ģimenēm ir tiesības pievērst uzmanību savu tiesību aizsardzībai.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Lietuvas teležurnālists Kristups Krivickis organizējis tradicionālo ģimeņu sapulci Bernardīņu dārzā pret LGBT sabiedrības gājienu Viļņā, vēsta Sputnik Lietuva.

Ziņu par savu iniciatīvu viņš publicēja Facebook un izveidoja publisku lapu visiem, kuri vēlas pievienoties akcijai.

Viņš pastāstīja, ka pirms trim gadiem LGBT biedrības gājiena Baltic Pride laikā viņš organizējis piketu protestam pret to un šogad 8.jūnijā viņam pievienosies liels skaits lietuviešu.

"Pirms trim gadiem, kad viņu gājiens notika Viļņā, mēs ar ģimeni bijām Kauņā. Es paņēmu rokās karogu un tajā pašā laikā sarīkoju savu gājienu Ažuoliņu parkā Kauņā. Par šo iniciatīvu pastāstīju Facebook. Mani atbalstīja gandrīz 50 tūkstoši cilvēku. Teica "nākamreiz pabrīdini iepriekš, - mēs pievienosimies," uzrakstīja žurnālists.

Krivickis atgādināja, ka LGBT biedrība vēlas pievērst sev uzmanību, taču tādas tiesības ir arī tradicionālajām ģimenēm.

"Mēs arī gribam pievērst sev uzmanību. Vecāku tradicionālais gājiens, kuri audzina bērnus, ģimenēm, kurās ir tētis, mamma un bērni, kuras aizsatgā Lietuvas Konstitūcija. Pievienojieties. Tas nav mītiņš. Mēs vienkārši iziesim pastaigāties pa Bernardīņu dārzu," pastāstīja teležurnālists.

Krivickis aicināja arī citu pilsētu iedzīvotājus šajā dienā iziet centrālajos parkos pastaigā ar bērniem un līdzi ņemt Lietuvas karogu.

 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības

"Tas ir svarīgi. Savas vērtības ne tikai jālolo, tās dažkārt arī jāaizstāv, jāatgādina par tām," paskaidroja Krivickis.

Pārsvarā Lietuvas iedzīvotāji un politiķi negatīvi vērtē LGBT sabiedrību. Piemēram, daudzi lietuvieši nelabvēlīgi uzsver parādi Baltic Pride, kas šajā valstī notiks jau ceturto reizi.

Pēc Briseles prasības valsts jau vairākkārt centusies legalizēt homoseksuālistu laulības, taču Seima deputātu vairākums pastāvīgi noraida šo jautājumu.

2019.gada janvārī Lietuvas Konstitucionālā tiesa pirmo reizi radīja precedentu, apstiprinot koncepciju par to, ka ģimene ir neitrāla no tās locekļu dzimuma viedokļa.

Pirms Konstitucionālās tiesas lēmuma Migrācijas departaments nesniedza tiesības pārvākties uz Lietuvu kopā ar "dzīvesbiedriem" viena dzimuma personām, kas "apprecējušās" ārvalstīs, uzsverot, ka Lietuvā viendzimuma laulības un partnerattiecības ir aizliegtas. Taču KT nolēma, ka tagad aizliegumu iespējams ignorēt.

Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Latvija atzīta par ES homofobāko valsti

Pašvaldību vēlēšanās šī gada martā Viļņas mērs Remiģijs Šimašis spēra drosmīgu soli, pieņemot savā vēlēšanu štābā LGBT sabiedrības pārstāvi Tomasu Vitautu Raskēviču, kurš kopš 2012.gada ir organizācijas "Lietuvas geju līga" loceklis un ieņem cilvēktiesību politiskā koordinatora posteni.

Politologs Aleksejs Martinovs intervijā Sputnik Lietuva pauda viedokli, ka ar savu lojalitāti LGBT sabiedrībai Baltijas republikas valdība sākusi demonstrēt uzticību Eiropas tendencēm. Pie tam viņš atzīmēja, ka lietuvieši ir "pārāk spēcīgi homofobi sadzīves līmenī, lai tas mierīgi tiktu pieņemts". Tāpat politologs atzīmēja, ja šī šī iemesla dēļ starp valsts iedzīvotājiem un vadību "būs kaut kādas ārkārtas situācijas", taču valdība šajā aspektā ir "Eiropas ķīlnieks".

Ziņu lente
0