Jaunievēlētais Lietuvas prezidents pastāstījis, kādas redz attiecības ar KF un Minsku

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВыборы президента и два референдума проходят в Литве
Выборы президента и два референдума проходят в Литве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt, Nausēda izteicās par sadarbību ar Lietuvu un Igauniju, kā arī ar Poliju.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Neatkarīgais kandidāts, Lietuvas prezidenta vēlēšanu līderis, ekonomists Gitans Nausēda aizvadījis pirmo preses konferenci jaunievēlētā prezidenta statusā un izteica savas domas par dažiem iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Topošais valsts vadītājs paziņoja, ka viņš nesola, ka "attieksme pret Krieviju mainīsies". Pēc Nausēdas sacītā, ja tas notiks, "Lietuva nodemonstrēs, ka nodod savus partnerus Ukrainā".

Taču ievēlētais prezidents norādīja, ka ar Baltkrieviju derētu veidot labākas attiecības.

"Mēs vēlamies panākt patiesu dialogu ar Baltkrieviju – dialogu starp kaimiņiem, kurus vieno ilga kopīga vēsturiska pagātne. Šī iemesla dēļ mums ir jābūt labiem kaimiņiem, kuri nebaidās kritizēt," pateica Nausēda.

Tāpat viņš uzsvēra ciešākas kooperācijas nepieciešamību ar Latviju un Igauniju, tostarp, tikšanās ietvaros ar Baltijas republiku līderiem.

Избиратели голосуют на выборах президента Литвы - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidenta kandidāti atbalsta pragmatiskas attiecības ar Krieviju

Iepriekš Nausēda paziņoja, ka pirmo ārvalstu vizīti prezidenta statusā viņš veiktu uz Poliju. Uz žurnālistu jautājumu par to, vai tam netraucēs Polijas strīdīgā reputācija Eiropas Savienībā, topošais Lietuvas prezidents norādīja, ka Varšavas un Briseles konflikts sākās Polijas iekšējo jautājumu dēļ un beigās Polija parādīja savas spējas rast kompromisus.

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrā kārta Baltijas republikā notika svētdien. Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem, Nausēda ieguvis 65,86% balsu, savukārt viņa konkurente – konservatoru kandidāte Ingrīda Šimonite – ieguva 32,86% balsu.

Ziņu lente
0