Vācu deputāts konferencē Tallina: ASV armija Eiropā – NATO lielākais sasniegums

© Kaitseväe PeastaapТанк Abrams на параде в Таллинне
Танк Abrams на параде в Таллинне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropā valda miers un drošība, pateicoties amerikāņu militārajai klātbūtnei, uzskata Vācijas parlamenta deputāts, brīvais demokrāts Aleksandrs Sebastjans Leons fon fer Venge, grāfs Lambsdorfs.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. To, ka ASV ir Ziemeļatlantijas alianses loceklis un saglabā savu militāro klātbūtni Eiropā, grāfs Lambsdorfs nosaucis par NATO lielāko sasniegumu pēdējo 70 gadu laikā, raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

"Transatlantiskā drošība, amerikāņu klātbūtnes Eiropā saglabāšana – tā ir NATO alfa un omega, tas ir NATO DNS. Es nezinu, vai mēs varētu bez amerikāņu klātbūtnes saglabāt mieru, vispirms panākt Vācijas apvienošanos, bet pēc tam – arī Eiropas apvienošanos," teica politiķis, atbildot uz jautājumu, ko viņš  uzskata par alianses lielāko sasniegumu diskusijā Lenarta Meri vārdā nosauktās konferences ietvaros Tallinā.

Vācu politiķis uzsvēra: ir ļoti svarīgi paskaidrot cilvēkiem, ka NATO ir nepieciešama, ka no tā ir atkarīga Eiropas drošība. Pie tam viņš atzīmēja, ka sabiedrība Vācijā uzstājīgi iebilst pret aizsardzībai paredzēto izdevumu palielināšanu un 2% IKP piešķiršanu, ko pieprasa ASV.

"Iemesls, kura dēļ cilvēki nepiekrīt ASV prezidentam ir tas, ka mums jācīnās ar klimata pārmaiņām, taču tas ir dārgi; mums jāpaplašina sava sociālās apdrošināšanas sistēma; mums vajag investēt izglītībā," paskaidroja Lambsdorfs.

Учения НАТО BALTOPS - Sputnik Latvija
NATO pastiprināšanās Baltijas jūrā: psiholoģisks spiediens argumenta kārtā

Lenarta Meri vārdā nosauktā starptautiskā konference notiek Tallinā 17.-19. maijā. Šogad tās nosaukums ir "Viena pagātne, daudzas nākotnes". Pasākums ik gadus pulcē Tallinā prorietumnieciski noskaņotus politiķus un ekspertus no visas pasaules. Viņi apspriež pasaules ārpolitikai, drošībai un aizsardzībai nozīmīgus jautājumus.

Pēdējos gados, pateicoties igauņu organizatoru spēkiem, konference ieguvusi nepārprotamu Krievijai nedraudzīgu noskaņojumu. "Putina režīms", "kleptokrātija ir ne tikai Krievijas un Ukrainas problēma", Krievijas "ekonomikas krišanās" – tādas un citas frāzes izskanēja, aprakstot šī gada diskusiju tēmas.

Ziņu lente
0