Politologs: ASV izturas pret Lietuvas armiju kā pret maziem bērniem

© из личного архива автораВоенный политолог Александр Перенджиев
Военный политолог Александр Перенджиев  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV nodod bruņojumu Baltijas valstīm pēc principa "lai nevajadzētu izsviest miskastē", uzskata Aleksandrs Perendžijevs.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. ASV nodevušas Lietuvai vairāk nekā 400 modernizētās šautenes M-14. Lietuvai nogādātie ieroči saņēma statņus un snaipera tēmēkļus, lai arī visbiežāk tos izmanto ceremoniāliem mērķiem. Šautene nonākusi Savienoto Valstu bruņojumā pagājušā gadsimta 50. gados.

Intervijā Sputnik Latvija Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas ekonomiskās universitātes Politoloģijas un socioloģijas katederas docents, Krievijas sabiedriskās organizācijas "Krievijas virsnieki" ekspertu padomes loceklis Aleksandrs Perendžijevs atzīmēja, ka nodotie ieroči var noderēt tikai kā muzeja eksponāts.

Международные военные учения в Латвии - Sputnik Latvija
Business Insider nosaucis "spēcīgākos" NATO ieročus karam ar Krieviju

"Tādas šautenes var izmest metāllūžņos. Taču labāk pasniegt tādu "dāvanu" Lietuvas bruņotajiem spēkiem, lai velti neietu zudumā. Pie viena var demonstrēt arī savu cēlsirdību: sak, paskatieties, mēs jums palīdzam nodrošināties ar bruņojumu un militāro tehniku. Taču, ciešāk ieskatoties, redzams, ka tā, protams, zināmā mērā ir ASV attieksme pret Lietuvas bruņotajiem spēkiem – kā pret tādiem maziem bērniem, kam vienkārši iedota spēļu šautene," teica Perendžijevs.

Eksperts pauda pārliecību, ka vēlāk Lietuva varēs organizēt amerikāņu ieroču muzeju. Tā ir vienīgā izeja, jo visas nodotās šautenes ātri vien kļūs nederīgas.

Acīmredzams, ka šos ieročus nav iespējams izmantot kaujas apstākļos, uzsvēra Perendžijevs.

Ziņu lente
0