Lietuva parakstījusi deklarāciju par starptautiskās trases Via Carpatia attīstību

© SputnikЛитовский флаг перед картой страны
Литовский флаг перед картой страны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka projekta veiksmīga īstenošana ļaus palielināt kravu tranzītu.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Lietuvas transporta un sakaru ministrs Rokas Masūlis un viņa kolēģi no Centrālās un Dienvideiropas valstīm parakstījuši deklarāciju par starptautiskās trases Via Carpatia tālāko attīstību un ciešāku sadarbību transporta nozarē, informēja Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Transporta ministrijas preses dienestu.

Железная дорога - Sputnik Latvija
Lietuvas transporta ministrs pastāstīja ASV par Rail Baltica militāro nozīmi

"Mēs cenšamies panākt, lai transporta sistēma Eiropas Savienības austrumu daļā būtu labi attīstīta un augstākajiem standartiem atbilstoša. Via Carpatia ir stratēģiski svarīgs transporta koridors, kas savienos Baltijas jūru ar Melno un Egejas jūru, tāpēc tam jākļūst par transeiropas transporta tīkla TEN-T neatņemamu sastāvdaļu," paziņoja Masūlis.

Plānots, ka tādu projektu, kā Via Carpatiea un Rail Baltica sekmīga īstenošana ļaus Lietuvai paplašināt kravu tranzītu un nesīs valstij ekonomiskas priekšrocības.

Projektu Via Carpatia īsteno Baltkrievija, Bulgārija, Horvātija, Ungārija, Lietuva, Polija, Slovākija, Turcija un Ukraina. Nesen tam pievienojās arī Latvija un Igaunija.

Ziņu lente
0