Britu helikopteru piloti ar prieku atgriezušies dienestā Igaunijā

© Sputnik / Sergey MelkonovАмериканский ударный вертолет AH-64D Apache
Американский ударный вертолет AH-64D Apache - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četri britu helikopteri AW159 Wildcat ieradušies aviobāzē Emari, lai atbalstītu sabiedroto grupu, kuri dislocēti Tapā. Plānots, ka tuvākajā laikā ieradīsies vēl pieci helikopteri Apache.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. Ārvalstu sabiedrotie cieši sadarbosies ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem un piedalīsies mācībās "Pavasara vētra 2019" (Kevadtorm-2019), sāksies aprīļa beigās Rietumvirā un Austrumvirā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Stolitsa.

Lielbritānijas sauszemes spēku aviācijas korpusa 661. eskadriļas helikopteri AW159 Wildcat ieradušies Igaunijā no Somersetas. Eksadriļas komandieris majors Els Riveti atklāja, ka viņa padotie ļoti priecājas par iespēju atgriezties Igaunijā.

ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52 - Sputnik Latvija
Gaisa patruļas aizsegā NATO virs Baltijas atvērusi "atomlietussargu"

Wildcat tipa helikopterus Lielbritānija pirmo reizi nosūtīja sabiedroto atbalstam pērnā gada pavasarī. Patlaban līdz ar  sabiedroto kaujas grupu Igaunijā dislocēti vairāk nekā 1000 kareivji, kuru vidū pārsvarā ir Lielbritānijas Karaliskā huzāru pulka karavīri.

Helikopteri AW159 Wildcat, kas paredzēti uzbrukuma un izlūkošanas lidojumiem, uzturēsies Igaunijā līdz maija beigām.

Iepriekš vēstīts, ka Igaunijā ieradušies arī speciālo uzdevumu vienību rezervisti, kurus Londona nosūtījusi uz Igauniju ar uzdevumu gaidīt "Vladimira Putina pēkšņo uzbrukumu".

Britu īpašo uzdevumu nodaļu rezervistu vienības veido civilpersonas, ko atlasījuši un apmācījuši SAS kadru karavīri. "Svarīgā misija" uz Igaunijas un Krievijas robežas uzticēta rezervistiem, jo Īpašā gaisa dienesta regulārās vienības ir aizņemtas kampaņās Afganistānā un Irākā.

Spānijas tanks Leopard 2E Latvijas simtgadei veltītajā parādē - Sputnik Latvija
Viedoklis
Iron Spread 2019: "Challenger" un "Leopard" Latvijā – rupja provokācija pret Krieviju

Pēdējos gados militāri politiskais bloks NATO aktīvi paplašina klātbūtni pie Krievijas robežas, aizbildinoties ar "Kremļa agresīvajiem plāniem".

Maskava jau vairākkārt paziņojusi, ka nekāda gatavošanās uzbrukumam Krievijā nenotiek, tās militārā doktrīna paredz aizsardzību, nevis uzbrukumu. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka Rietumos tas ir labi zināms, taču mīts par "Krievijas draudiem" tiek izmantots, lai paplašinātu militāro klātbūtni pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0