Lietuva vienojusies ar Ķīnu par jaunas produkcijas piegādēm

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasКормозаготовительные работы в Новосибирской области
Кормозаготовительные работы в Новосибирской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta direktors Daris Remeika pastāstīja, ka licenču saskaņošana ilgusi četrus gadus.

RĪGA, 1. aprīlis – Sputnik. Ražošanas uzņēmumi no Lietuvas piegādās Ķīnas tirgū sienu, informēja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta (VMVT) preses dienests, vēsta Sputnik Lietuva.

Kompānija "My Land Lt" un lauksaimniecības biedrība "Auga Smilgiai" saņēmušas atļaujas lopbarības eksportam uz Ķīnu. Uzņēmumiem jābūt atbilstošiem veterinārajām un fitosanitārajām prasībām.

Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Россия - Sputnik Latvija
Starptautiskās sazināšanās valoda: vai drīz mācīsimies ķīniešu valodu?

VMVT direktors Daris Rimeika novērtēja, ka tas ir lielisks jaunums uzņēmumiem Lietuvā. Viņš piezīmēja, ka vienošanās par licenču saņemšanu preču eksportam uz Ķīnu panākta pēc četrus gadus ilga darba.

Resors sadarbībā ar kompetentām iestādēm ĶTR iniciējis procedūras atļauju saņemšanai Lietuvai lopbarības, kā arī teļiem un sivēniem paredzētas barības eksportam uz Ķīnu.

Pašlaik uzņēmumi no Lietuvas eksportē uz Ķīnu piena un zivju produktus. Reģistrēti 20 piena un 21 zivjrūpniecības uzņēmums, kuri piegādā savu produkciju Ķīnas tirgū.

Ziņu lente
0