Krievijas pilsonis mēģinājis izvest uz Lietuvu 133 kilogramus hašiša

© Sputnik / Sergey MelkonovПосевная конопля
Посевная конопля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Narkotiku kurjeram draud brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 15 gadiem.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Lietuvas pilsētā Ķībartē tika aizturēts Krievijas pilsonis, kurš pārvedis hašiša partiju – 200 iepakojumus ar kopējo svaru 133 kg apmērā, vēsta Lietuvas Muitas dienests.

Krievijas pilsoņa vārds netiek izpausts. Ar tiesas lēmumu viņš arestēts uz diviem mēnešiem. Narkotiku kurjeram draud brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 15 gadiem.

Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Divi centneri kaifa: pie Latvijas robežas konfiscēta liela hašiša partija

Krievijas pilsonis pastāstījis lietuviešu muitniekiem, ka atgriežas no kalnu slēpošanas kūrorta Polijā, taču pie tam, aplūkojot viņa automašīnu Kia Optima, kalnu slēpošanas piederumi netika atrasti. Automašīna tika caurskatīta, un muitnieki konstatēja, ka narkotiku kurjera automašīnā ir narkotisku vielu partija, kuras aptuvenā vērtība melnajā tirgū sasniedz 1 330 tūkst. eiro.

Februāra sākumā Lietuvas muitnieki jau novērsuši triju narkotiku partiju ievešanu republikā, kurās kopumā bija 205 kg hašiša, 25 kg marihuānas, 3,7 kg kokaīna. Kravu kopējā vērtība – gandrīz 3 miljoni eiro.

Narkotiku kurjeri bieži izmanto Baltijas valstis narkotiku tranzītam uz Eiropu no Āzijas un pretējā virzienā. Piemēram, no Eiropas uz Āziju caur Baltijas valstīm parasti ved hašišu, marihuānu un kokaīnu, savukārt no Āzijas un Eiropu parasti transportē heroīnu.

Pērnā gada septembrī Grebņevas caurlaides punktā Latvijas robežsargi un muitnieki Krievijas pilsoņa automašīnā atrada 145 kg hašiša. Pārbaudot automašīnu Volkswagen Passat CC, kas devās prom no Latvijas, robežsargiem radās aizdomas, ka tajā ir slēptuve, un viņi to nosūtīja uz padziļinātu pārbaudi. 1991. gadā dzimušais automašīnas vadītājs kategoriski noliedza, ka tajā varētu būt slēptuve. Atverot grīdu automašīnas bagāžas nodalījumā muitnieki un robežsargi atrada slēptuvi, kurā bija vairāki maisi brūnā polietilēna plēvē.

Ziņu lente
0