Lietuvā kļuvis dārgāks patēriņa grozs

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasПосетитель в гипермаркете
Посетитель в гипермаркете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielveikalu zīmolu un atsevišķu ražotāju cenu starpība tagad ir milzīga.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Pēc ilga cenu stabilizācijas perioda Lietuvā no jauna augušas patēriņa preču cenas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz portālu Pricer.lt.

Janvārī vidējā patēriņa groza cena sasniedza 38,36 eiro. Pēdējo divu gadu laikā veiktie pētījumi liecina, ka šis rādītājs ir viens no augstākajiem.

"Samazinot lētāko produktu cenas, lielveikali, iespējams, cenšas kompensēt peļņas starpību uz populārāko zīmolu cenu rēķina. Lielveikalu zīmolu un atsevišķu ražotāju cenu starpība tagad ir milzīga," – vēstīja portāls.

Dažkārt firmas produkta cena var pārsniegt lētākā produkta cenu vairāk nekā divas reizes. Piemēram, parasta 400 g smaga 30% trekna krējuma bundžiņa maksā 0,85 eiro, bet krējums Dvaro – 1,89 eiro. Kilograms vislētākā 9% bieziena maksā 2,50 eiro, bet markas Dvaro biezpiens – 5,88 eiro.

Покупки в магазине - Sputnik Latvija
Jaunā gada gaidās Lietuvā samazinājušās cenas vispopulārākajiem produktiem

Atzīmēts, ka lētākais patēriņa preču grozs bija pieejams veikalos Norfa  (37,23 eiro) un IKI (37,57 eiro), savukārt augstākās cenas bija redzamas interneta veikalā Barbora (39,21 eiro) un Rimi (39,58 eiro).

Iepriekš Lietuvas Tieslietu ministrija informēja, ka valsts iedzīvotāji par dažām precēm maksā vairāk nekā patērētāji citās Eiropas Savienības valstīs.

2017. gadā produktu, preču un pakalpojumu cenas Lietuvā pietuvojušās Eiropas kopējam līmenim, dažās pozīcijās tās ir augstākas nekā vidējās cenas ES. Pie tam iedzīvotāju ienākumu līmenis ierindojies vienā no pēdējām vietām starp 28 Eiropas Savienības valstīm.

Ziņu lente
0