SDG terminālis neglābj: Klaipedos Nafta peļņa kritusies gandrīz par ceturto daļu

© Foto : Klaipedos NaftaСПГ Klaipedos nafta
СПГ Klaipedos nafta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naftas produktu iekraušanas nestie ienākumi samazinājušies par 27,9%, SDG termināļa ienākumi – vairāk nekā par 16%.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Naftas produktu un sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) termināļu operatora Klaipedos Nafta ieņēmumi janvārī sasnieguši 8,7 miljonus eiro – par 20,9% mazāk nekā kompānija saņēma šajā periodā pērn (2018. gada janvārī valsts kontrolētā uzņēmuma ieņēmumi sastādīja 11 miljonus eiro), vēsta Sputnik Lietuva.

Klaipedos Nafta ienākumi no naftas produktu iekraušanas Klaipēdas naftas terminālī un Subačus degvielas bāzē janvāri kritušies par 27,9% - tie veidoja 3,1 miljonu eiro. Pie tam SDG termināļa ienākumi kritušies par 16,4% - līdz 5,6 miljoniem eiro, ziņoja portāls Globenewswire, atsaucoties uz Lietuvas uzņēmuma preses dienestu.

Танкер-газовоз для перевозки сжиженного природного газа (СПГ) - Sputnik Latvija
Lietuvai jauns SDG piegādātājs. Molekulas var nākt arī no Krievijas

Aizvadītajā mēnesī kompānija pārkrāvusi 626 tūkstošus tonnu naftas produktu – par 19,3% mazāk nekā pērnā gada janvārī (tika pārkrauti 776 tūkst. tonnu).

Atzīmēts, ka rādītāju krišanās galvenais iemesls ir naftas produktu plūsmas samazināšanās no naftas pārstrādes rūpnīcas Orlen Lietuva, kā arī smago naftas produktu tranzīta kravu apjoma krišanās.

Savukārt SDG terminālis kopš šī gada sākuma regazificējis un nosūtījis 471 tūkstoti megavatstundu gāzes – par 79,1% vairāk nekā pērnā gada janvārī (263 tūkstošus megavatstundu).

Valstij pieder 72,32% akciju uzņēmumā Klaipedos Nafta, vēl 10,41% — koncernam Achemos Grupe.

Ziņu lente
0