Aptauja: Lietuvas iedzīvotāji kļūst laimīgāki

© pixabayСмайлики
Смайлики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo desmit gadu garumā, kā noskaidrojuši sociologi, republikā uzlabojies emocionālais klimats un arvien vairāk cilvēku var to apstiprināt.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Lietuvas iedzīvotāji jūtas laimīgāki. Par to paziņojuši apmēram 70% aptaujāto, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz LRT.

Aptauja liecina, ka pēdējo desmit gadu laikā emocionālais klimats Baltijas republikā uzlabojas. 2010. gadā par laimīgiem sevi saukuši 56% lietuviešu.

"Lietuva saviem pilsoņiem kļūst emocionāli pievilcīgāka. Tādi patriotiski notikumi, kā valsts simtgade, nes ievērojamu ieguldījumu cilvēku pašapziņā un laimes izjūtā. Tā ir laba iespēja ieraudzīt sevi no pozitīvās puses, sajust vienotību un kopīgumu," - saka psihologs Ģintars Homentauskis.

Turklāt, saskaņā ar aptaujas datiem, republikas iedzīvotāji lepojas ar savu valsti kā nekad iepriekš – par to paziņoja 83,2% respondentu.

Смайлик - Sputnik Latvija
Pēc laimes pieauguma tempiem Latviju apdzen tikai Nikaragva

Psihologs uzsvēra, ka laimes rādītājs nav atkarīgs tikai no tiem apstākļiem, kādos dzīvo cilvēks, bet arī no viņa vērtējuma, kā viņš ir spējīgs ietekmēt radušos situāciju.

Par sabiedrībai vajadzīgiem sevi izjūt 63,7% lietuviešu, savukārt 26,4% uzskata, ka spēj ietekmēt sabiedrības dzīvi. Kopš 2008. gada tas ir augstākais rādītājs.

Aptauju veica pētniecības kompānija Baltijos tyrimai. Pētījuma gaitā tika aptaujāti 1029 Lietuvas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0