Igauņu žurnālists aicina notēmēt raķetes uz Sanktpēterburgu

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasЗимний Санкт-Петербург, архивное фото
Зимний Санкт-Петербург, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc žurnālista domām, kara gadījumā ar Igauniju Krievijai jāsamaksā "augsta cena".

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Žurnālists Vahurs Koritss aicina izvietot Igaunijā raķetes, kuras spētu iznīcināt Sanktpēterburgu, raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Eesti Päevaleht.

Тийт Вяхи - Sputnik Latvija
Igaunijas ekspremjers: vajag nodrošināt mieru, nevis gatavoties karam ar Krieviju

Tāpat, pēc viņa sacītā, Tallinai jāiegādājas karakuģi, lai traucētu Krievijas tirdzniecības flotei.

Viņš norādīja, ka šādi pasākumi ir nepieciešami esošajos pasaules ekonomikas apstākļos un ļaus Igaunijai pietaupīt "rezerves plānu" Maskavas savaldīšanai. Šī plāna galvenais mērķis, pēc žurnālista sacītā, ir izdarīt tā, lai Krievija samaksātu augstu cenu uzbrukuma gadījumā Igaunijai un zaudētu Sanktpēterburgu un jūras tirdzniecību Baltijas jūrā.

"Savaldīšana uzbrucējam – tās ir bailes no tā, ka uzbrukšanas gadījumā viņš pats tiks sakauts," - pārliecināts žurnālists.

Sanktpēterburgas izvēli savam plānam Koritss skaidro ar tur esošo svarīgo mērķu izvietojumu, tostarp Krievijas Rietumu militārā apgabala štāba un Jūras militārās flotes atrašanos. Šāds trieciens radīs nopietnu psiholoģisku spiedienu Maskavai, paziņo Koritss.

Turklāt rakstā tiek piedāvāts sagūstīt un nogremdēt tirdzniecības kuģus, kuri dodas uz Krievijas ostām, kamēr kuģu īpašnieki neatteiksies no tirdzniecības satiksmes idejas ar Krieviju.

Ziņu lente
0