Lietuvas premjers apsolījis atbildi Polijai pēc cūkgaļas eksporta aizlieguma

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСвиньи в стойле
Свиньи в стойле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas valdības vadītājs uzsvēris, ka Polija nav sniegusi argumentētu pamatojumu savām darbībām, kas, pēc viņa domām, neatbilst Eiropas likumdošanai.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Lietuva var spert atbildes soļus attiecībās ar Poliju, ņemot vērā cūkgaļas eksporta aizliegumu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz LRT sniegto informāciju.

"Mēs vēl neesam izmantojuši visus diplomātiskos kanālus. Acīmredzot, tuvākajās dienās būs saruna ar manu kolēģi, Polijas premjerministru (Mateušu Moravecki – red.). Kaimiņvalsts rīcība neatbilst Eiropas likumdošanai. Visbeidzot, mēs neesam saņēmuši nekādu pamatotu atbildi par to, kāpēc veiktas tamlīdzīgas darbības," – telekanālā paziņoja Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Lietuvas valdības vadītājs uzsvēra: ja pusēm neizdosies vienoties, Viļņa būs spiesta spert atbildes soļus.

"Runājot par cūkgaļas eksportu un importu, bilance nav pozitīva Polijai, jo no Polijas importētās cūkgaļas apjoms ir lielāks, nekā no Lietuvas eksportētais," – atzīmēja politiķis.

Skvernelis piezīmēja, ka Eiropas Komisijas atzinums liecina – Lietuvas produkcija ir nekaitīga.

Свинья - Sputnik Latvija
Jau atkal ĀCM: nedēļas laikā Latvijā fiksēti 19 saslimšanas gadījumi

Pērn Afrikas cūku mēra rezultātā Lietuvā nobeigušies vairāk nekā 22,4 tūkstoši cūku, fiksēti vairak nekā 50 slimības perēkļi.

Rudenī kļuva zināms, ka ĀCM aptvēris deviņas Eiropas Savienības valstis, ieskaitot Lietuvu. To vidū ir arī Beļģija, Latvija, Igaunija, Polija, Ungārija, Rumānija, Čehija un Bulgārija.

Decembra vidū Polija aizliedza cūkgaļas un cūku eksportu no lielākās daļas Lietuvas teritorijas.

Iepriekš intervijā Sputnik Lietuva Veselības aizsardzības organizācijas zinātniskās pētniecības institūta direktors Dāvids Meļiks-Huseinovs pastāstīja, ka nav ieteicams iegādāties cūkgaļu valstīs, kur plosās ĀCM, jo pieaug infekcijas paplašināšanās un tālākas izplatības risks.

Ziņu lente
0