Lietuvieši brīdināti par nelegālu gaļas tirdzniecību internetā

© Sputnik / Sergey MelkonovМясо на Рижском Центральном рынке
Мясо на Рижском Центральном рынке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reklāmas sludinājumi bieži satur nepatiesu informāciju, lielākajai daļai tirgotāju nav licences pārtikas produktu tirdzniecībai.

RĪGA, 26. decembris – Sputnik. Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests (VMVT) pārbaudījis vietnes, kas nodarbojas ar pārtikas produktu tirdzniecību tiešsaistē, vēsta iestādes preses dienests.

Pārbaudes gaitā caurskatīti 162 sludinājumi par gaļas un gaļas produktu tirdzniecību. Tās rezultātā noskaidrojās, ka tikai 5% pārdevēju ir VMVT izsniegta licence, informēja Sputnik Lietuva.

Свинья - Sputnik Latvija
Gaļas pārstrādātāji apdraud Latvijas lepnumu

Reklāmas sludinājumi saturēja lielu apjomu maldinošas informācijas. Piemēram, daži pārdevēji apgalvoja, ka produkcija ir ekoloģiski tīra, lai arī viņiem nebija atbilstoša sertifikāta.

VMVT inspektori apgalvo, ka licences trūkums pārtikas tirdzniecības nozarē ir pieļaujams tikai gadījumā, ja cilvēks nodarbojas, piemēram, tikai ar tīmekļa vietnes administrēšanu un viņam nav piekļuves pārtikas produktiem. Ja cilvēks nodarbojas ar produkcijas ražošanu, uzglabāšanu un transportēšanu, atļauja ir obligāta.

Patlaban ar pārtikas produktu tirdzniecību tiešsaistē nodarbojas 789 saimniecības. Kopš šī gada sākuma VMVT veicis 478 pārbaudes.

Nākotnē iestāde plāno pastiprināt tīmeklī organizētās pārtikas produkcijas tirdzniecības kontroli.

Ziņu lente
0