Pedagogi Lietuvā informēja par streika pārtraukšanu

© Sputnik / Marina VoronkoМитинг работников образования и просвещения в Литве
Митинг работников образования и просвещения в Литве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs pieļāva, ka nākamgad protesta akcijas turpināsies.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Lietuvas pedagogi oficiāli pārtraukuši streiku, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz LRT.

Izglītības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Andrus Navickis paziņoja, ka pedagogi panākuši vienošanos ar Lietuvas Izglītības ministriju par darba apmaksas vienkāršotu struktūru.

Здание Правительства Литвы - Sputnik Latvija
Lietuvas skolotāji trīs naktis pavadīja Izglītības ministrijā un gāza ministri

Grozījumi stāsties spēkā nākamā gada septembrī. Navickis atklāja, ka finansējuma jautājums vēl nav pilnībā atrisināts, tāpēc iespējams, ka 2019. gadā streiki turpināsies.

Izglītības un zinātnes ministra pienākumu izpildītājs Roks Masjulis atzīmēja, ka katrai skolai pašai jāizlemj, kā kompensēt audzēkņu kavētās nodarbības.

Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite parakstīja budžetu 2019. gadam un grozījumus, kuri skar pedagogu darba apmaksu. Domājams, valdība piešķirs izglītības jomai 2,2 miljardus eiro.

Pedagogu streiks

Pedagogu beztermiņa streiks Lietuvā sākās 12. novembrī. Starp pedagogu prasībām bija minēta darba atalgojuma palielināšana, precīza algas regulēšana un slodzes samazināšana.

Izglītības darbinieku arodbiedrība pieprasīja atvēlēt papildu summu 300 miljonu eiro apmērā pedagogu algām no valsts budžeta, taču valdošās partijas "Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība" (LZZS) līderis Ramūns Karbauskis paziņoja, ka tādu līdzekļu nav un nebūs.

Ziņu lente
0