Nesamaksāji par benzīnu? Maini riepas. Kā policija risina problēmas Igaunijā

CC BY-SA 2.0 / Mark Ou / Наручники на стекле полицейской машины
Наручники на стекле полицейской машины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas policija ar dienesta ieroču palīdzību apturējusi automašīnu ar Latvijas reģistrācijas numuru, kuras vadītājs pūlējās bēgt, nesamaksājis par degvielas uzpildi.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Igaunijas policijas darbinieki Peltsanā bija spiesti ar ieročiem aizturēt automašīnu, kuras vadītājs nevēlējās samaksāt par uzpildīto degvielu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

12. decembra vakarā vietējie kārtības sargi saņēmuši ziņu par to, ka automašīnas Audi vadītājs ar Latvijas reģistrācijas numuru aizbēdzis no degvielas uzpildes stacijas, nesamaksājis par pakalpojumiem.

Tiesību nav, arī mašīnu aizdzinis

Pusstundu pēc saņemtās informācijas policijas patruļa atrada "parādnieku", taču autovadītājs nepakļāvās policijas prasībai apstāties un centās bēgt Tallinas šosejas virzienā. Lai pārkāpēju apturētu, policists izšāva pa Audi aizmugures riteņiem.

Riga Flea Market 2018 - Sputnik Latvija
Latvijā pastiprinās ielu tirgotāju uzraudzību

Pēc efektīvā paņēmiena pārkāpēja automašīna zaudēja ātrumu un apstājās. Policisti aizturēja "taupīgo" vadītāju. Izrādījās, ka tas ir 39 gadus vecs Igaunijas pilsonis. Noskaidrojās, ka viņam pat nav autovadītāja tiesību. Iepriekš viņš sodīts par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumtiesībām.

Latvijas policija informēja, ka automašīnu vīrietis nelikumīgi piesavinājies Latvijā. 14. decembrī tiesa pieņēma lēmumu par arestu uz 25 diennaktīm pārkāpējam par transportlīdzekļa vadīšanu bez atbilstošas apliecības un policijas prasību ignorēšanu. Lieta par degvielas zādzību vēl tiek izskatīta.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments paskaidroja, ka transportlīdzekļa piespiedu apturēšanai parasti tiek izmantots "ezis", ar ko tiek aizšķērsots ceļš pārkāpēja automašīnas priekšā. Taču, ja šādas iespējas nav, policijai ļauts izmantot transportlīdzekļa apturēšanai arī dienesta ieroci.

Ziņu lente
0