Baltijas valstis, Polija un Somija nespēja vienoties par pāreju uz vienotu laiku

© Sputnik / Sergey MelkonovСтаринные часы на станции Вецаки
Старинные часы на станции Вецаки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igauniju nostādīja grūtā pozīcijā, jo Skandināvijas valsts vēlas atstāt ziemas laiku, savukārt Latvija un Lietuva – vasaras laiku.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas un Somijas ekonomikas un transporta ministriju pārstāvji nespēja panākt vienošanos pārejas jautājumā uz vienotu laiku, vēsta RIA Novosti.

Igaunijas Ekonomikas ministrijā norādīja, ka Baltijas republika nonākusi ļoti grūtā situācijā, jo Lietuva un Latvija izvēlas vasaras laiku, savukārt Somija – ziemas laiku. Taču visas valstis atrodas vienā laika zonā.

Перевод часов - Sputnik Latvija
Pāreja uz ziemas laiku negatīvi ietekmē Latvijas iedzīvotāju pašsajūtu

Eiroparlaments februārī pieņēma rezolūciju, kura aicina Eiropas Komisiju izbeigt pulksteņa pagriešanas praksi, jo vairāki zinātniskie pētījumi norāda uz negatīvu seku pastāvēšanu cilvēku veselībai, lauksaimniecībai un ceļu satiksmes drošībai.

Vasarā Eiropas Komisija, ņemot vērā Eiroparlamenta, Lietuvas un Somijas lūgumus, veica ES valstu iedzīvotāju aptauju. Saskaņā ar iegūtajiem datiem, vairāk nekā 80% respondentu izteicās par pārejas atcelšanu.

Septembrī Eiropas Komisija piedāvāja atteikties no pārejas uz ziemas un vasaras laiku. Līdz ar to Eiropas Savienības dalībvalstīm jāizlemj, kādu laiku – vasaras vai ziemas – tās izvēlēsies kā pastāvīgo.

Oktobrī Latvija pārgāja uz ziemas laiku. Pulksteņu rādītāji tika pagriezti par vienu stundu atpakaļ.

Ziņu lente
0