Yandex.Taxi darbs Igaunijā rit mierīgi, atšķirībā no Lietuvas

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasYandex.Taxi
Yandex.Taxi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Valsts informācijas sistēmu departaments atzīmēja, ka nevienam, pat valsts iestāžu darbiniekiem, nav liegts izmantot mobilo lietotni.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Atšķirībā no Lietuvas, Igaunija neiebilst pret Krievijas servisa "Yandex.Taxi" darbu republikā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Igaunijas Valsts informācijas sistēmu departamenta kiberdrošības nodaļas vadītājs Tinu Tammera intervijā Igaunijas valsts televīzijas un radio kompānijai ERR pastāstīja: "Valsts informācijas sistēmu departaments nav tik kategorisks kā mūsu kolēģi Lietuvā un nevienam neaizliedz izmantot lietotni taksometra izsaukšanai, tostarp arī valsts iestāžu darbiniekiem."

Автомобиль службы Яндекс.Такси - Sputnik Latvija
Politiķis Lietuvā vērsies Valsts drošības departamentā Yandex.Taxi dēļ

Pie tam ierēdnis atzīmēja, ka viedtālruņu īpašniekiem jābūt vērīgiem darbā ar saviem datiem, vēsta aģentūra.

Tammera piezīmēja, ka lietotņu pieprasījums sniegt piekļuvi datiem vai tālruņa funkcijām vēl nenozīmē, ka kāds izmantos personīgo informāciju. Uzmanība jāpievērš, ja programma "pieprasa piekļuvi nesaprātīgi lielam apjomam konfidenciālas informācijas," paskaidroja speciālists.

Serviss "Yandex.Taxi" Tallinā darbojas kopš maija.

Pagājušajā nedēļā Lietuvā izcēlās skandāls ap "Yandex.Taxi". Seima deputāts, konservators Audronis Ažubalis paziņoja, ka serviss varētu apdraudēt nacionālo drošību. Pēc viņa domām, lietotne var savākt personālos datus, ko Krievija varētu izmantot "hibrīdkarā" pret Lietuvu.

Eiroparlaments - Sputnik Latvija
Eiroparlaments nobalsojis par Interneta brīvību

Pēc tam Viļņas mērs Remiģijs Šimašis vērsās Lietuvas Konkurences padomē ar lūgumu izvērtēt "Yandex.Taxi" reklāmu un aizliegt to, vismaz uz laiku. Administrācija apgalvo, ka kompānija dažādiem paņēmieniem reklamē savus pakalpojumus, taču it kā līdz šim vēl neesot vērsusies pilsētas administrācijā ar lūgumu izsniegt atļauju pasažieru pārvadājumiem ar vieglo transportu.

Savukārt pati kompānija "Yandex.Taxi" Sputnik Lietuva pastāstīja, ka tas ir informatīvs pakalpojums braucienu pasūtīšanai tiešsaistē, tātad lietotnei nav vajadzīgas speciālas licences, jo pasūtījumus izpilda vietējie oficiālie pārvadātāji.    

Ziņu lente
0