Lietuvas prezidente pēkšņi nolēmusi nebaidīties no "Krievijas draudiem"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLietuvas prezidente Daļa Gribauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas līdere, īso aprunājoties ar Krievijas televīzijas žurnālisti NATO samita gaiteņos, paziņoja, ka Lietuva ne no viena un ne no kā nebaidās.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite nolēmusi neteikt intervijā telekanāla "Rossija 1" žurnālistei Olgai Skabejevai par to, ka baidās no Krievijas, neskatoties uz to, ka pastāvīgi paziņo to tikšanās laikā ar Eiropas Savienības, NATO un ASV pārstāvjiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Krievijas telekanāla žurnāliste pajautāja Lietuvas līderei, kur Lietuva šobrīd redz "Krievijas draudus", un vai pastāv kaut kādas NATO garantijas. Atbildes kārtā politiķe paziņoja par "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā.

Skabejeva precizēja, vai var uzskatīt, ka Lietuva patiešām ir nobiedēta.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Tramps par Putinu: nedz draugs, nedz ienaidnieks

"Nē, nē, mēs nebaidāmies, mēs ne no kā, ne no viena nebaidāmies," paziņoja atbildē Gribauskaite.

Pēc precizējošā Skabejevas jautājuma, vai Lietuvas prezidentei NATO samita laikā apsolīja kaut ko īpašu, Gribauskaite paziņoja: "Katru dienu sola." Kas tieši un ko sola, politiķe neprecizēja.

2015. gadā NATO samitā alianses vadība apsolīja Baltijas valstīm un Polijai NATO militāro spēku izvietošanu pēc rotācijas principa. Krievijas reportieri vēlējās paņemt Gribauskaites interviju. Toreiz viņa angliski pateica: "Lūk, tie ir tie paši propagandisti!", un pēc tam krieviski piebilda: "Es nezinu krievu valodu."

Šonedēļ notikušā NATO samita dalībnieki Briselē apstiprināja, ka līdz 2024. gadam piešķirs aizsardzībai vismaz 2% no IKP. Tāpat NATO valstu līderi samitā pieņēma gala deklarāciju. NATO vadība apstiprināja, ka grasās pastiprināt savu klātbūtni Austrumeiropā.    

Ziņu lente
0