Muhu Vaina regatē Igaunijā piedalīsies vairāk nekā simt jahtas

© Sputnik / Ян Тихонов / Pāriet pie mediju bankasRegate
Regate - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muhu Vaina regates atklāšanas pasākumā jahtklubā Kalev notika jūras svētki par godu Igaunijas Republikas simtgadei.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Sestdien, 7. jūlijā jahtklubā Kalev Tallinā tika atklāta 61. Muhu Vaina regate. Šogad Igaunija svin savu simtgadi, tāpēc regates ietvaros notiks arī jūras svētki EV100.

Jubileju šogad svin arī pats jahtklubs Kalev — 70 gadi kopš dibināšanas dienas, savukārt Igaunijas Jahtklubu savienība svin 90. gadskārtu, tāpēc regatē atzīmēti arī šo notikumi.

Выступление детского танцевального коллектива на стадионе Даугава в преддверии Праздника песни и танца - Sputnik Latvija
Vējonis cer, ka Latvijas Dziesmu un deju svētki izskanēs pa visu pasauli

Jubilejai veltīta izklaides programma sagatavota četrās Igaunijas ostās. No 7. līdz 14. jūnijam regates dalībnieki apmeklēs Tallinu, Kakumē, Kerdlu un Pērnavu. Regatei reģistrējušās jau 113 ekipāžas, kuru vidū ir arī jahtas no Krievijas, Somijas, Latvijas un Lietuvas.

Regates atklāšanas dienā Tallinas Burāšanas centru burtiski pārpildīja pievilcīgi un sportisti vīrieši un sievietes. Daudzi burātāji ieradās svētkos kopā ar ģimenēm un draugiem.

Regate startēs svētdien, 8. jūlijā pl. 14:00. Pusdienlaikā jahtas iznāca no Burāšanas centra akvatorijas reidā un gaida sacensību sākumu.

Regates ietvaros notiek Igaunijas atklātais jūras burāšanas čempionāts ORC un Folkboat klases jahtām.

Igaunijas Jahtklubu savienības prezidents Egons Elsteins pastāstīja Sputnik Igaunija, ka novēl visiem regates dalībniekiem ievērot drošības pasākumus jūrā un, protams, gūt pēc iespējas vairāk prieka sacensībās. "Un vēl — labu laiku!" — viņš pasmējās.

Латышский национальный праздник Лиго - Sputnik Latvija
Vainags, siers un labi laikapstākļi: kas latviešiem nepieciešams Līgo svētkos

Simboliski, ja Igaunijas Jahtklubu savienības karogi tika uzstādīti vietā, kur 1976. gadā tika likts pirmais akmens Tallinas Buru centra pamatos — par to liecina piemiņas plāksnīte. Pēc atklāšanas čempionāta visus klātesošos gaidīja cienasts un jautra diskotēka.

Regati organizē jahtklubs Kalev Pērnavas jahtklubs un Igaunijas Jahtklubu savienība. Pirmdien, 9. jhūlijā svētki turpināsies Kakumē ostā. Trešdien, 11. jūlijā svinības gaida Kerdlu ostu, bet 13. un 14. jūlijā — Pērnavas jahtklubu.

Ziņu lente
0