Asiņainais bizness: Lietuvā centās pārņemt Latvijas asins plazmas tirgu

© pixabayAsins nodošanas centrā
Asins nodošanas centrā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Nacionālā asins centra direktori apsūdz mēģinājumā likvidēt Latvijas kompānijas, kas nodarbojas ar donoru asiņu vākšanu un izplatīšanu.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Lietuvā turpinās lietas izmeklēšana pret Nacionālā asins centra direktori, kura mēģinājusi likvidēt Latvijas asins bankas, vēsta Sputnik Lietuva.

Nacionālā asins centra direktore Joana Bikulčene tika aizturēta šī gada aprīlī. Viņu un kompānijas vienīgo akcionāru tur aizdomās korupcijas darījumos ar ārvalstu amatpersonām.

Kā vēsta Speciālās izmeklēšanas dienesta (STT) Viļņas pārvaldes preses dienests, Bikulčene centusies padarīt savu centru par monopolistu asins plazmas vākšanas nozarē Lietuvā un Latvijā, un šī mērķa labad centās diskriminēt un likvidēt vietējos un ārvalstu, tostarp, Latvijas subjektus, kuri varētu godīgi konkurēt asins plazmas vākšanas un izplatīšanas nozarē.

Машина скорой помощи - Sputnik Latvija
Lietotu "ātrās palīdzības" mašīnu lieta nodota tiesai

Iepriekš Bikulčene savā Facebook pastāstīja, ka farmaceitiskās kompānijas Octapharma pārstāvis Latvijā uzrakstījis sūdzību STT par to, ka viņam nepārdeva plazmu. Pēc viņas sacītā, ar piegādātāju tika noslēgts līgums, saskaņā ar kuru viņš apņemas ievest republikā un reģistrēt no lietuviešu plazmas izgatavotas zāles.

Speciālā izmeklēšanas dienesta direktors Židruns Bartkuss paziņoja, ka korumpētās personas neatkarīgi no atrašanās vietas tiks atrastas un sodītas.

"Mēs apņēmāmies veltīt uzmanību ne vien korupcijas noziegumu atklāšanai Lietuvā, bet arī būt spējīgiem atklāt negodīgu un noziedzīgu Lietuvas biznesa pārstāvju darbības ārzemēs. Tādējādi korupcijai nebūs robežu, savukārt tajā iesaistītās personas nevarēs cerēt uz izvairīšanos no soda ne Lietuvā, ne ārpus tās," — teica Bartkuss.

Saskaņā ar pirmstiesas izmeklēšanas rezultātiem apsūdzības var tikt izvirzītas trim personām: Bikulčene tiek turēta aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un ietekmes tirdzniecību līdzdalībnieku grupas sastāvā, savukārt divi citi pilsoņi — par līdzdalību viņas darbībās.

Izmeklēšanu vada Viļņas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurors.

Ziņu lente
0