Igauņi nosaukuši galveno Eiropas Savienības problēmu

© Giovanni ISOLINO / AFPИммигранты в порту Катании
Иммигранты в порту Катании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES iedzīvotāju socioloģiskās aptaujas gaitā noskaidrojies, ka igauņus visvairāk Eiropas valstu vidū uztrauc migrācijas problēma.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Gandrīz divas trešdaļas Igaunijas iedzīvotāju uzskata imigrāciju par Eiropas Savienības galveno problēmu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ES socioloģisko dienestu Eurobarometer.

Голосование на выборах в местные самоуправления - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji pilnīgi vīlušies politiskajās partijās

Imigrāciju par galveno problēmu nosaukuši 62% Igaunijas iedzīvotāju. Tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā. Vidēji Rietumos šāds viedoklis ir tikai 38% respondentu.

Imigrāciju par galveno problēmu tāpat uzskata Čehijā, Ungārijā, Maltā un Dānijā, kur par to nobalsojuši vairāk nekā 50%.

Vismazāk imigrācija uztrauc Portugāli. Šeit reģistrēti vien 16% neapmierināto. Horvātijā, Spānijā, Lielbritānijā un Rumānijā imigrāciju uzskata par lielu problēmu mazliet vairāk kā 20% aptaujāto.

Salīdzinot ar ES vidējo rādītāju, Igaunijā tāpat augsti izvērtē terorisma problēmas svarīgumu – 35% (ES vidējais rādītājs — 29%).

Eurobarometer pētījums tika veikts martā. Katrā Eiropas Savienības valstī intervijas veidā tika aptaujāts ap tūkstotis respondentu.

Ziņu lente
0