ASV sola sagatavot Baltiju enerģētikas objektu aizsardzībai

© AFP 2023 / LEX VAN LIESHOUT / ANPСудно предназначенное для транспортировки сжиженного природного газа
Судно предназначенное для транспортировки сжиженного природного газа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savienotās Valstis iecerējušas apmācīt Lietuvu atvairīt iespējamos kiberuzbrukumus enerģētikas nozarē.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Latvija, Lietuva un Igaunija nokļuvusi par kiberdrošību atbildīgo ASV organizāciju uzmanības lokā, ziņo uzņēmuma Lietuvos energija preses dienests, atsaucoties uz ASV Enerģētikas departamenta un ASV vēstniecības Lietuvā pārstāvjiem.

ASV vēstniecības Politikas un ekonomikas nodaļas vadītāja vietniece Daiana Kona pastāstīja, ka ideja organizēt pārrunas par kiberdrošību enerģētikas nozarē parādījusies pēc triju Baltijas valstu prezidentu vizītes Vašingtonā šī gada aprīlī.

Символ нефтепровода Дружба неподалеку от города Мозырь Гомельской области в Белоруссии - Sputnik Latvija
Krievija samazinājusi naftas piegādes Eiropas NPR gandrīz par 20%

ASV Enerģētikas departamenta vecākais padomnieks Eiropas un Eirāzijas reģionu jautājumos Pols Tamminia pastāstīja, ka trīs Baltijas valstis atrodas "uz Austrumu un Rietumu robežas", tāpēc vienmēr ir Vašingtonas "uzmanības lokā", lai arī "draudi" var nākt no jebkuras puses.

"Mēs esam šeit, lai palīdzētu jums labāk sagatavoties, labāt nostiprināt tehnoloģijas un spēju ne tikai atvairīt kiberuzbrukumus, bet arī pēc iespējas ātrāk stabilizēt situāciju, ka uzbrukumi tomēr notiks," – skaidroja Tamminia.

Lietuvā paziņoja, ka amerikāņu ekspertu vizīte uzlabos Viļņas un Vašingtonas sadarbību aizsardzības un kiberdrošības jomās.

Apspriedē piedalījās speciālisti no valsts uzņēmuma Lietuvos energija, elektrības sadales sistēmas operatora Litgrid, uzņēmuma Klaipėdos naftа, kas regulē sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) termināļa darbu Klaipēdā. Pasākumā piedalījās arī ierēdņi no Lietuvas Aizsardzības ministrijas, Enerģētikas ministrijas un Finanšu ministrijas.

Ziņu lente
0