Ģenerālis Ivašovs: amerikāņu kareivji Baltijā pieraduši pie patvaļas

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Академии геополитических проблем, генерал-полковник Леонид Ивашов
Президент Академии геополитических проблем, генерал-полковник Леонид Ивашов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu karavīru nekaunīgā uzvedība Baltijas valstīs sakņojas ASV agresīvajā politikā, uzskata Krievijas Ģeopolitikas problēmu akadēmijas prezidents, vēstures zinātņu doktors, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Krievijas Ģeopolitikas problēmu akadēmijas prezidents, vēstures zinātņu doktors, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs intervijā Sputnik Igaunija komentēja neseno incidentu Kauņā – amerikāņu kareivis alkohola reibumā iesaistījies kautiņā ar diviem Azerbaidžānas pilsoņiem. Pēc eksperta domām, šāda uzvedība ir ASV agresīvās politikas sekas.

NATO karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu iedzīvotāji maksā par NATO bruņoto okupantu cūcībām

"Amerikāņi iznīcina veselas valstis, iejaucas jebkuras valsts lietās. Amerikāņi neatzīst starptautiskās normas, tostarp normas no ANO Statūtiem. Šī agresīvā, nekaunīgā un nesodītā uzvedība no ASV puses caurauž visu sabiedrību. Amerikāņi ir stingri pārliecināti par savu izcilību, un viņu kareivji ļoti labi apzinās, ka paliks bez soda," – atzīmēja Leonīds Ivašovs.

Iepriekš vēstīts, ka informācija par NATO valstu ciemiņu nepiedienīgo uzvedību Baltijas valstīs tiek saņemta regulāri. Piemēram, 2017. gada oktobrī NATO misijas ietvaros Lietuvā dislocētie vācu kareivji piedzērušies vietējā bārā un sarīkojuši kautiņu. Vienam no viņiem bija nepieciešama hospitalizācija. 2017. gada vasarā četri NATO kareivji alkohola reibumā sakāvās Jonavas pilsētā Jonavā un nokļuva slimnīcā.

Jāpiebilst, ka Sputnik Igaunija iepriekš vēstīja, ka Igaunijas Informācijas departamenta vadītājs Miks Marrans jau 2017. gada ziemā pauda viedokli par iespējamiem NATO karavīru kautiņiem ar vietējiem iedzīvotājiem. Marrans saskatīja iespējamos incidentos "Kremļa roku", taču argumentus neminēja.

Ziņu lente
0