Krievijas Valsts dome: Viļņa pārrēķinājusies savā vēlmē iedzelt Maskavai

CC BY 3.0 / Alma Pater / Посольство Российской Федерации в Литовской Республике. Ул. Латвю 53/54Krievijas vēstniecība Lietuvā
Krievijas vēstniecība Lietuvā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts atzīmēja, ka Lietuva pūlas kopēt ASV attiecībās ar Krieviju, taču sakaru uzlabošana ar Maskavu Baltijas republikai nestu lielāku labumu.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas loceklis Antons Morozovs uzskata, ka Viļņas mērijas lēmums nosaukt Borisa Ņemcova vārdā skvēru pie Krievijas vēstniecības "noskatīts ASV", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Iepriekš Viļņas mērija novērtēja ierosinājumu nosaukt skvēru pie diplomātiskās pārstāvniecības Krievijas politiķa vārdā. Pēc Lietuvas galvaspilsētas mēra Remiģija Šimaša domām, tādi cilvēki kā Boriss Ņemcovs ir "pelnījuši cieņu un piemiņas iemūžināšanu Viļņā".

Rīgas dome - Sputnik Latvija
Rīgā un Viļņā piedāvā pārdēvēt ielas par godu Ņemcovam

"Protams, (skvērs nosaukts — red.), atskatoties uz ASV, tādējādi viņi cenšas kopēt to darbības, taču iznāk slikti. Būtu labāk attīstījuši divpusējas attiecības ar Krieviju, labuma būtu vairāk," — Morozova teikto citēja RIA Novosti.

Politiķis uzsvēra, ka Lietuva var piešķirt jebkādus nosaukumus ielām un laukumiem savās pilsētās un Borisa Ņemcova vārdā nosaukta skvēra parādīšanās nekļuva par nepatīkamu Viļņas soli Maskavas acīs. Deputāts atzīmēja: ja Viļņa gribējusi iedzelt Maskavai, tai nekas nav iznācis, bet politiķa slepkavība Krievijā kļuva par traģēdiju.

Iepriekš Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs paziņoja, ka Viļņas mērs nav varējis "nedarīt pakaļ", kad ieraudzījis, ka laukums iepretim Krievijas vēstniecībā Vašingtonā nosaukts par godu bojāgājušajam politiķim. Pie tam Krievijas diplomāts atzīmēja, ka iepriekš sūtījis pilsētas galvam vēstuli ar lūgumu veikt skvēra labiekārtošanu, taču atbilde nav saņemta. Vēstnieks pauda cerību, ka vismaz Ņemcovs labad mērs ķersies pie saviem tiešajiem pienākumiem, uzdos iztīrīt dīķi un izremontēt ceļu.

Februārī Vašingtonā tika atklāts Borisa Ņemcova vārdā nosaukts laukums.

Krievijas politiķis tika nošauts Maskavas centrā 2015. gadā 27. februāra naktī.     

Ziņu lente
0