Lietuvā vēlas sodīt par Georga lentītes nēsāšanu

© Sputnik / Кирилл Брага / Pāriet pie mediju bankasАкция "Георгиевская ленточка"
Акция Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamentārieši piedāvājuši ieviest sodu no 150 līdz 300 eiro par tās izplatīšanu, izmantošanu pulcēšanās vietās un citos masveida pasākumos.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Lietuvas Seima deputāti piedāvājuši ieviest republikā sodu par Georga lentītes izplatīšanu un nēsāšanu, vēsta Sputnik Lietuva.

Девушка в майке с надписью USSR компании Adidas - Sputnik Latvija
Adidas izmantojusi padomju simboliku. Lietuva ir šokēta

Iepriekš parlaments atbalstīja Administratīvo likumpārkāpumu kodeksa grozījumus, kuri paredz Georga lentīšu izplatīšanas un demonstrēšanas aizliegumu masveida pasākumos. Dokumentu iesniedza parlamenta komisiju izskatīšanai. Iepriekš grozījumu piedāvāja partijas "Tēvzemes savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" (TS-LKD) konservatori.

Projekta prezentācijas laikā parlamentārieši nosauca divkrāsu melni-oranžo Georga lentīti par "Krievijas imperiālisma simbolu". Tāpat par tās izplatīšanu, izmantošanu pulcēšanās vietās un citos masveida pasākumos piedāvāts ieviest sodu no 150 līdz 300 eiro.

Pēc Seima sēdes sociāldemokrāts Aļģirds Sisass, kurš neatbalstīja likumprojektu, atzīmēja, "iespējams, mums vajadzētu vienkārši aizliegt Krieviju – un tiks salikti visi punkti, mums vairs neko nevajadzēs darīt".

TS-LKD pārstāvji ir pazīstami ar savu aso kritiku attiecībā pret Krieviju.

Iepriekš viņi piedāvāja pielīdzināt Georga lentīti nacistu un padomju simbolikai, kuras demonstrācija Lietuvā ir aizliegta.

Ziņu lente
0