Lietuva pastiprina gaisa telpas kontroli

© Foto : Latvijas armijaDaudzfunkcionālais radiolokators TPS-77 MRR
Daudzfunkcionālais radiolokators TPS-77 MRR - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās radiolokācijas stacijas uzstādīšana dos iespēju novērot gaisa telpu līdz pat Smoļenskai.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Radiolokācijas postenis Ignalinas rajonā tiks aprīkots ar mūsdienīgu trīsdimensiju tālā darbības rādiusa radiolokācijas staciju, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties un LRT.

Pēc radiolokatoru uzstādīšanas radīsies iespēja novērot gaisa telpu līdz pat Smoļenskai Krievijā.

LRT uzsvēra, ka Lietuvai un NATO tas ir svarīgs objekts, tāpēc trīs šāda veida radiolokatori un tiem nepieciešamā infrastruktūra iegādāti uz NATO rēķina. Divi no tiek jau uzstādīti Šilutes un Prienu rajonos. Triju radiolokācijas staciju iegādei un būvdarbiem tika iztērēti 60 miljoni eiro.

Latvijas armija saņēmusi daudzfunkcionālo radiolokatoru TPS-77 MRR - Sputnik Latvija
ASV piegādājušas Latvijas armijai pirmo radiolokatoru

Patlaban Lietuvā uzstādīti seši radiolokācijas posteņi. Trīs no tiem vērsti Kaļiņingradas apgabala virzienā, pārējie — Baltkrievijas virzienā.

Deguču un Antaveršes teritorijā tika uzbūvēti torņi, uz tiem uzstādīti trīs metrus lieli tālās darbības radari. Plānots, ka radiolokācijas sāks pilnvērtīgu darbu 2019. gadā. Stacija Ignalinas rajonā sāks darbu 2020.-2021. gg.

Iepriekš vēstīts, ka Lietuvas bruņotie spēki iegādāsies piecus mazā darbības rādiusa radarus Izraēlā. Tos plānots doslocēt Varēnas, Švenčoņu, Jurbarkas, Viļņas rajonus un  Paģēģu pašvaldībā. Divi no tiem tiks uzstādīti uz vēja elektrostacijām, lai samazinātu to ietekmi uz radiolokatoriem gaisa telpas novērošanas laikā.    

Ziņu lente
0